TÜSİYAD Geleneksel iftar yemeklerinin sonuncusunu Doubletree By Hilton Tuzla’da keyifli bir organizasyonla gerçekleştirdi. Yemeğe dernek üyelerinin yanı sıra Kocaeli Dernekler Federasyonu Başkanı Bahattin Demirci, Gebze İlçe Tarım Müdürü İbrahim Irmak, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan ve çok sayıda Sinoplu vatandaş katıldı.

TÜSİYAD Genel Başkanı Mustafa Özalp yapmış olduğu konuşmasında, önümüzdeki süreçte uygulamaya geçirecekleri dernek projelerini anlattı ve Sinop’un sorunları ile daha yakından ilgileneceklerini, ekonomisini daha da canlandırmak üzere ilin tanıtımı ve yatırımcıları teşvik etmek gibi konulara ağırlık vereceklerini açıkladı. Ayrıca Özalp, Derneğin şube sayısını arttıracaklarını önceliğin Ankara, Bursa, İzmir ve İstanbul Anadolu yakası olacağını dile getirdi.

Daha önce düzenlenen iftar programlarında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, davete katılımı ile TÜSİYAD’a olan desteğini dile getirmişti.  Türkiye’nin gelecekteki ekonomik hedeflerine ilişkin ve gündeme dair açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, “Sahip olduğumuz ekonomik ve siyasi istikrarı Allah’ın izniyle bir müddet daha güçlendirerek devam ettirdiğimizde, Türkiye’nin kişi başına 25 bin dolar milli gelirinin olduğu dönemi bir düşünün. İnşallah birkaç sene sonra böyle olacak. 25 bin dolarlık gücü olan bir Türkiye’nin sözünün kıymeti daha fazla olacak.” Sözleri ile Sinop’lu işadamlarına umut dolu mesajlar verdi.

TÜSİYAD Başkanı Mustafa Özalp İftar yemeği sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  Özalp, almanın değil, vermenin daha büyük mutluluk olduğu duygusunun en iyi anlaşıldığı ramazan ayının, dernek olarak birlik beraberlik içerisinde sonuna gelinmesinin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, seneye de yeniden bu güzelliği yaşayabilme temennisinde bulundu.