Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl ve Prof. Dr. Ahmet Tabak, Üniversite Genel Sekreteri Mehmet Atlı, Fakülte Dekanları, Daire Başkanları, Akademik ve İdari Kadro ile çok sayıda davetli katıldı. 

Programa konuşmacı olarak katılan Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Sunay, katılımcılara “Türkiye’de Darbeler ve Demokrasi” konulu bir sunum yaptı. 
Türk milletinin 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı topyekûn mücadele ettiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Cengiz Sunay, “Demokrasimizin ne kadar menfur bir saldırıyla karşı karşıya kaldığını hepimiz o gece yaşadık. 15 Temmuz gecesi darbeye karşı demokrasinin zaferi olarak Türkiye’nin darbeler tarihine yazıldı. Cumhurbaşkanımız halkı meydanlara çıkmaya davet etti. Halkımızın sayesinde “askeri darbe kalkışması” püskürtüldü ve demokrasi kazandı. İşte Ülkemizi bu tür darbe ve dış etkilere karşı koruyacak olan güç de demokrasiye olan bağlılığımız ve ortak değerlerimizdir” dedi.

Program sonunda Yrd. Doç. Dr. Cengiz Sunay’a Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl tarafından hediye takdim edildi. 
Editör: Vitrin Haber