Milli Eğitim Bakanlığı’nın Okullarda “Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclisleri Seçimi” uygulaması kapsamında, daha önce Giresun’da düzenlenen “Öğrenci Meclisi Çalıştayı” 31 Mart-2 Nisan tarihleri arasında Giresun’da düzenlendi. Türkiye'nin dört bir yanından toplam 45 genç katıldığı çalıştayda demokrasi bilinci ve katılım, gençlerin siyasal, sosyal ve kültürel hayata uyumu, etik ve insani değerler’ konularında bilgilendirmeler yapıldı. 

Çalıştaya katılan Sinop İl Öğrenci Meclis Başkanı Furkan Kanbur, oldukça verimli geçen çalıştayda 6 konu başlığından oluşan toplantıda, gençlerin siyasal, sosyal, kültürel hayata uyumu ve gençlerin Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan beklentileri ve projeleri hakkında görüşlerini ilettiklerini söyledi.

Kanbur; "Gençlerin sosyal hayata girmelerinin ve özgüvenlerinin artması için aile ve okullara büyük rol düşüyor. Bu konu hakkında çalışmaların hızlanması gerekiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığından okullara malzeme ve destek istedik, bunun da sözünü aldık. Sosyal ve kültürel hayatta etkin rol alan öğrenci kardeşlerim ileride daha rahat yaşayacaktır. Mücadelemiz bunun içindir" dedi.
Editör: Vitrin Haber