Etkinlikler kapsamında Hükümet Konağı önünde tören gerçekleştirildi. 

Törene Sinop Valisi Hasan İpek, Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Savcısı Duygu Bayar, Sinop Baro Başkanı Av. Hicran Kandemir, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Halil Altıntaş, TCSG-72 Bot Komutanı, S. G. Üsteğmen Koray Kemiksiz, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, Emniyet Müdür Yardımcıları, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda polis memuru katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, köklü bir tarihe dayanan Türk Polis Teşkilatının 173. Yılını kutlamanın onur ver gururunu yaşadıklarını söyledi. 

TÜRK POLİS TEŞKİLATI YASALARIN DIŞINDA, YETKİLERİNİ BİLEREK HAREKET ETMENİN BİLİNCİ İLE BUGÜNLERE GELMİŞTİR
Dağdeviren; “Ülkemiz, şehit polis ve askerlerimiz sayesinde ayakta duruyor. Bizlerde onlardan aldığımız nöbetle canımız pahasına ülkemizi korumaya devam edeceğiz. Türk Polis Teşkilatı kurulduğu günden bugüne demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin kendisine vermiş olduğu yetkileri ve kendisine verilen görevi yerine getirmektedir. Yasaların dışında, yetkilerini bilerek hareket etmenin bilinci ile bugünlere gelmiştir” dedi.

HALKIMIZA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulduğu günden bugüne kadar birçok iç ve dış şer güçlerin, son olarak ta Fetullahçı Terör Örgütü ile içeride büyük mücadele verdiklerini belirten Dağdeviren sözlerine şöyle devam etti; “Gerekli mücadele teşkilatımız açısından da hep beraber vererek bu terör örgütü ile mücadelemiz hep beraber devam etmektedir. Teşkilatımız zaman zaman bu tür badirelerden geçse de şuan Türkiye Cumhuriyeti devleti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne insan haklarına saygılı ve yasalardan gücünü alarak halkına hizmet etmeye devam etmektedir. Bundan sonrada milli iradeden yana, halkın iradesinden yana tercihini sonsuza kadar devam ettirecektir. Sevgili meslektaşlarım sizler halkın malını, canını, ırzını korumakla görevli böyle bir kutsal görevin ağırlığını omuzlarınızda taşıyan meslektaşlarımızsınız. Unutmamalısınız ki insanın bundan daha önemli hiçbir varlığı olmayan bu millet size emanet etmiştir. Bunun bilinci ile sadece ve sadece yetilerinizi kanunlardan, emirlerinizi yalnız sıralı amirlerinizden alacaksınız. Sinop halkımızın dün olduğu gibi bugünde canı, malı, namusları bize emanettir. Bizler gerekirse şahadete ermek üzere bu kutsal görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. Her zaman bu görevi severek onurla yerine getireceğiz. Bu vesile ile törenimize katılan herkese saygılarımı sunar, teşekkür ederim.”

Törende daha sonra 10 Nisan Polis Haftası dolayısı ile düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.
Yaklaşık 10 yıldır Valilik önündeki kavşakta trafik polisi olarak görev yapan Halis Arslan’a, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel tarafından Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. Yıl dönümü anısına özel olarak yaptırılan düdük hediye edildi. 
Editör: Vitrin Haber