Türk Ocakları Sinop Şubesi, genel merkez ve şubeler tarafından üç yıldır devam eden "Türk'ün Ocağından Türk Yurtlarına Yardım Eli" yardım kampanyasının bu yılda devam ettiği belirtildi. Kampanya kapsamında Valilik izni ile açılan banka hesap numaralarına bağışta bulunulabileceğinin aktarıldığı açıklamada vatandaşlara fitre ve zekatları ile kampanyaya destek olmaları çağrısında bulunuldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Türk Ocakları Genel Merkezi ve şubelerinin üç yıldır yürüttüğü yardım kampanyası devam ediyor. Türk Ocakları, kampanyaya başladığı günden beri bağış, zekât, fitre ve kurban çalışmalarıyla başta Irak ve Suriye Türkmenleri olmak üzere Türk dünyasının pek çok noktasına yardım ulaştırdı. Yeni dönemde de T.C. Ankara Valiliğinin verdiği izinle yardım kampanyamız devam edecektir. 

Ramazan ayında da fitre ve zekâtlarınız toplanarak soydaşlarımıza ulaştırılacaktır.
Yardımlar yerlerine ulaştırıldıkça internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızdan durum paylaşılacaktır.
Irak ve Suriye Türkmenlerinin çilesi bitmiyor. Biz de, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, onların bu zor zamanlarında yanlarında olmaya devam edeceğiz. Hem yurt içinde şehirlerde ve kamplarda hem de Irak ve Suriye'de yaşayan kardeşlerimize, sizin de desteğiniz ile özellikle Ramazan ayında yardım elimizi uzatmak istiyor ve sizlere “Elini Türkmen Kardeşine Uzat!” diyoruz.

NOT: 2017 Ramazan ayı için T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen en düşük fitre miktarı 16 TL olmuştur. EFT ve havale ile fitre, zekat bağışı yapacak hayırsever vatandaşlarımız, havale ve EFT yaparken "açıklama" bölümüne "fitre" ya da "zekat" olduğunu belirtmelidirler. 

Yardım Hesapları: 

Türk Lirası
Ziraat Bankası Balgat Şubesi
Türk Ocakları Derneği Genel Merkezi Yardım Hesabı
IBAN: TR 33 0001 0013 9534 2775 0450 09

Amerikan Doları
Ziraat Bankası Balgat Şubesi
Türk Ocakları Derneği Genel Merkezi Yardım Hesabı
IBAN: TR 76 0001 0013 9534 2775 0450 11
Swift Kodu: TCZBTR2A

AVRO (EURO)
Ziraat Bankası Balgat Şubesi
Türk Ocakları Derneği Genel Merkezi Yardım Hesabı
IBAN: TR 49 0001 0013 9534 2775 0450 12
Swift Kodu: TCZBTR2A