Yıldırım gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Kızılayının 60 yıldır ülkede kan temini görevini üstlendiğini anımsattı. 

Sağlık Bakanlığının 2005 yılında Türkiye'nin kan ihtiyacının gönüllü bağışçılardan temini için tamamen Türk Kızılayını görevlendirdiğini belirten Yıldırım, Türkiye'de hastanelerde "her 4 saniyede bir ünite kana ihtiyaç duyulduğunu" aktardı.
Bu ihtiyacın karşılanmasının tek yolunun düzenli ve gönüllü kan bağışı yapmaktan geçtiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti: "Türk Kızılayı güvenli kan teminini 2005 yılından bu yana düzenli şekilde yürütüyor. İlk başladığı dönemde yıllık 345 bin olan bağışçı sayısı, 2017 yılı itibarıyla 2 milyon 300 bine ulaştı. Biz bu rakamları çok önemsiyoruz. Çünkü ülkemizdeki hastanelerde tedavi gören hastalarımızın kan ihtiyacının giderilmesi için düzenli ve gönüllü kan bağışçılarına ihtiyaç var. Vatandaşlarımızın son yıllarda kan bağışında gösterdikleri duyarlılık bizleri mutlu ediyor." 

"Sinop'ta kan bağışı oranı yüksek" 
Yıldırım, Sinop'ta 2014 yılında kan alma birimi merkezi açtıklarını, Sinop halkının kan bağışı konusunda duyarlı olduğunu dile getirdi. 
Sinop'ta kan bağışçısı oranının nüfusunun yüzde 6'sı civarında olduğunu bildiren Yıldırım, "Sinop halkına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. 18-65 yaş aralığındaki tüm vatandaşlarımızı düzenli ve gönüllü kan bağışçısı olmaya davet ediyoruz. Sinop halkı, sağ olsunlar bu çağrımıza kulak veriyor. İnanıyorum ki hem Sinop hem Türkiye genelinde bağışçı daha da artacaktır." ifadesini kullandı. 

 
Editör: Vitrin Haber