Kurban bereketiniz yıl boyu sürsün sloganıyla vekaleten kurban kesimini başlatmış bulunuyoruz diyen Türk Kızılayı Sinop Şube Başkanı Mustafa Korucuoğlu; “Türk Kızılayı Genel Merkezimizce Vekaleten kesilen kurban bağışı bu yıl yurt içi 735 lira, yurtdışı bağışı için 500 lira olarak belirlenmiştir” dedi. 

31 Ayrı Ülkede ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor
Toplanan vekâletlerle kurbanların Et ve Süt Kurumu kombinalarında kesildiğini belirten Korucuoğlu; “ Yurt içi kurban kesimleri daha sonra 800’er gramlık kıyma ve kurban eti olarak şubelerimizce yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır. Yurtdışında kurban kesiminde yine aynı şekilde kesilip 31 ayrı ülkede olmak üzere dağıtılıyor” diye konuştu.

Vekaleten kurban bağışında bulunmak için
Vekaleten kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşların Türk Kızılayı Sinop Şubesine bizzat müracaat ederek veya (0368) 261 37 17 numaralı telefonu arayarak müracaatta bulunabilecek ve verilen makbuz karşılığında bağışlarını yapabileceklerdir.

Bununla birlikte kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar, bankalardaki Kızılay bağış hesaplarına, Türk Kızılayı şubeleri, PTT şubelerindeki Kızılay posta çeki hesabı, 168 Ücretsiz Çağrı Merkezi ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecekler.

Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından yararlanabileceklerini söyleyen Korucuoğlu; “Vekaletlerini Kızılay'a vermek isteyen yurt dışındaki vatandaşlar ise Kızılay internet sayfası üzerinden bağış menüsünü kullanarak online ödeme yapabileceklerdir. Sinoplu vatandaşlarımızı Türk Kızılayı’nın ‘Kurban Bereketiniz Yıl Boyu Sürsün’ sloganıyla başlattığı Vekaleten Kurban Bağışına davet ediyor ,desteklerinizi bekliyorum” dedi.