Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu,  yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı olarak bu sene de hem yurt içi hem de yurt dışında kurban bağış kampanyası gerçekleştireceklerini söyledi.

Yurt içindeki kampanyayı Et ve Süt Kurumu ile yaparak kesilen etleri kıyma ile kuşbaşı olarak konserve haline getireceklerini belirten Gülloğlu, "Bu etler daha sonra tüm yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Yurt dışında ise uluslararası ortaklarımızla Ortadoğu'da, Afrika'da, Asya'da ve Balkanlar'da olmak üzere 30 ayrı ülkede kesimler gerçekleştireceğiz." diye konuştu. 

Güllüoğlu, vekaletini Kızılay'a verecek vatandaşlar için bu sene kurban bedelini yurt içinde 740, yurt dışında ise 475 lira olarak belirlediklerine işaret ederek, vatandaşların 168 çağrı merkezi, www.kizilay.org.tr adresi ile şubelerinden kendilerine ulaşarak bağış yapabileceğini belirtti.

Türk Kızılayının bu yıl gerçekleştireceği kurban organizasyonunda 52 bin hisse kurban kesmeyi hedeflediklerini aktaran Güllüoğlu, "Geçen sene bu rakam 40 bin civarında idi. Bu sene artırarak rakamı 52 bine çıkardık. İnşallah vatandaşlarımızın bağışlarıyla bu sayıya ulaşacağız" ifadesini kullandı.

Güllüoğlu, yurt içi ve yurt dışında kesilip parçalara ayrılan kurban etlerin 1,5 milyon kişiye ulaştırılmasının hedeflenlendiğini aktararak, bu konuda tüm ihtiyaç sahiplerinin tek tek belirleneceğini, aynı zamanda çeşitli nedenlerden dolayı ülkelerinden ayrılan ve çadırlarda yaşamak zorunda kalanlara bu etlerden dağıtılacağını belirtti.
Türk Kızılayının "Kurbanda Kızılay Modeli" ile kurbanların bayramın ilk üç günü, İslami şartlara uygun kesileceğini ifade eden Güllüoğlu, kesimler sırasında din görevlileri, veterinerler ve noterin de hazır bulunacağını dile getirdi. 
Editör: Vitrin Haber