ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, ASELSAN’ın artık bir dünya markası haline geldiğini belirterek, ”Biz artık Türkiye’nin firması olmaktan çıkıp, Türkiye’nin ilgi duyduğu bölgelerin firması olma fazına geçtik. Dünyaya yayılan, global bir savunma ve elektronik firması olma yolunda ilerliyoruz” dedi.
Ergeneman, ASELSAN’ın projeleri ve hedeflerine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Cengiz Ergeneman, şirketleri açısından 2011 yılının başarılı geçtiğini, cirolarını ve kar oranlarını artırdıklarını, yaklaşık 65 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Geçen yıl ASELSAN’ın cirosunun 1,5 milyar lirayı aştığını, karının 160 milyon liraya ulaştığını ifade eden Ergeneman, bu yıl 1,7 milyar lira ciro, 130 milyon dolarlık ihracat öngördüklerini anlattı.

Geçen yıl siparişe bağladıkları yurt dışı satış miktarının 225 milyon dolara ulaştığını belirten Ergeneman, ”Bu siparişler 2012-2013 yılında teslim edilecek. Önümüzdeki yıl ASELSAN’ı 1 milyar doları aşkın cirosu olan, bunun da yaklaşık yüzde 25’ini ihracattan sağlayan bir firma olarak görmeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla yurt dışı satış bağlantılarımız artacak” diye konuştu.

ASELSAN’ın 4 ayrı Ar-Ge merkezinde 2 binden fazla personel çalıştığını ifade eden Ergeneman, geçen yıl Ar-Ge çalışmaları için 260 milyon dolar harcandığını söyledi.

Şirket olarak 68 patent belgesi başvurusunda bulunduklarını belirten Ergeneman, 55 marka tescil belgesi ve 39 faydalı model belgesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Editör: Vitrin Haber