Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantı da daha önce yapılan Turizm İstişare Toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda,  Turizmcilerden gelen yoğun talep neticesinde  Samsun, Tokat, Amasya ve Ordu illerine yönelik Sinop’un tanıtılması ile ilgili çalışmalar değerlendirildi. 3 ay süren yoğun yaz sezonu dışında  Sinop'a yakın mesafede bulunan bu  illerden yaz aylarının dışında sonbahar ve kış aylarında da turist çekmeye yönelik tanıtım faaliyetlerinin düzenli olarak yapılması kararı alındı.
 
6. Turizm İstişare Toplantısına İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay  Şefaattin Serten, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Gerze Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Bülent Bayraktar, Ayancık ve Erfelek İlçe Kaymakamları, İlçe Belediyeleri Temsilcileri, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Şengül Kanal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Mehmet Yüksek, Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, Sinop Otelciler Birliği Başkanı Güngör Akkoca, Turizm Acente Sahipleri ve Turizm İşletme Tesisi Sahipleri Katıldı.
 
Toplantıda konuşan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Turizm kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Sinop’un tanıtımı için büyük bir özveri ile çalıştıklarını söyledi. Çetinkaya; " İlimizin tanıtım faaliyetleri aralıksız olarak devam ediyor. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve KUZKA tarafından da Sinop'un Tanıtım Filmine yönelik çalışmalar yapılmakta. Ayrıca yine Valiliğimiz bir proje kapsamında yeni tanıtım materyallerinin hazırlanması konusunda da bir çalışma başlattı ve inşallah Ağustos ayından itibaren bu materyalleri de kullanmaya başlayacağız "dedi.

 Ayrıca İPARD Hizmet Bürosunun İlimizde faaliyete geçtiğini ve tüm turizm İşletme sahiplerinin İPARD hibelerinden yararlanarak kapasitelerini geliştirebileceğini ifade eden Çetinkaya tüm turizmcilere iyi bir sezon geçirmelerini diledi.

 
Editör: Vitrin Haber