Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Sinop Valilik Meydanında çelenk sunma töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası Atatürk anıtına: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ardından da Sinop Kültür Turizm Derneği çelengi konuldu. 

Sinop Kültür Turizm Derneği çelenginin konulduğu sırada objektiflere ilginç bir görüntü yansıdı. Dernek Başkanı Cemalettin Kaya'nın sırtına protesto amaçlı yapıştırdığı ve 'imdat çağrısı' anlamına gelen S.O.S. yazı dikkat çekti. Çelenk sunma töreni ardından konuşan Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Kaya, Sinop'ta turizmin S.O.S. verdiğini söyledi. 

Kaya: "Sinop turizmi ile ilgili sektörle; ne Üniversite, ne Vilayet hiç bir şekilde bir araya gelmiyor. Bu nedenle de Sinop’un kolay çözülebilir ortak meselelerinin çözümü, çözümsüz kalıyor. Dolayısıyla da Sinop’ta turizm bu anlamda imdat sesi veriyor. Sadece ve sadece bizim elimizin karşılık görmemesi nedeniyle bu protestoyu yaptım. İnşallah yetkililere ulaşır ve Sinop turizm meseleleri masaya yatırılır, basit çözümlerle çözülecek sorunlar çözülür. Bunlardan bir tanesi, Sinop pahalı diyoruz, pahalılığı nasıl yok edersiniz ucuzlatarak değil lokantanın, restoranların, işletmelerin önüne fiyat tarifeleri koyarak. Vatandaş görür bu kadar bu mesele bile çözülebilir bunu bile anlatamıyoruz. Sinop’ta Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü yok. Bu bile başlı başına bir sorun" diye konuştu.