Açıklamada; yarışmada kapsamında, bilinçli tüketiciler, tüketici memnuniyetini ilke edinen firmalar, tüketicileri koruyan kuruluşlar ve bilimsel çalışma sahiplerinin ödüllendirileceği bildirildi.

Amaç tüketici hukukunun korunması ve bilincin arttırılması
Tüketici bilincinin geliştirilmesi, tüketicilerin yasal haklarını kullanmaları konusunda özendirilmesi, tüketici talep ve tercihlerini dikkate alan firmaların teşvik edilmesi, tüketici hukuku veya tüketicinin korunması ile ilgili bilimsel çalışmaların özendirilmesi amaçlarıyla Tüketici Ödülleri veriliyor.

SON TARİH 27 OCAK
2016 yılı faaliyetleri dikkate alınarak altı dalda verilecek 20. Tüketici Ödülleri’ne başvurular, 27 Ocak 2017 Cuma günü saat 17.30’a kadar Ankara’daki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’ne bizzat ve posta yoluyla yapılabilecek.

81 il merkez ve ilçe sınırları içerisinde Ticaret İl Müdürlükleri kanalıyla yapılacak başvuruların ise ilan edilen son başvuru tarihine kadar Bakanlığa ulaşacak şekilde posta yoluyla gönderilmesi veya doğrudan Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunulması zorunlu olacak.

ÖDÜLLERİ KATEGORİLERİ
20. Tüketici Ödülleri, “Bilinçli Tüketici Ödülü, Yazılı Basın Tüketici Ödülü, Radyo- Televizyon Programı Ödülü, Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü, Bilimsel Çalışma Ödülü ve Tüketici Özel Ödülü” olmak üzere altı dalda verilecek.

Adaylar ya da aday gösterilenler söz konusu ödül kategorilerinden en fazla bir ödül dalında başvuruda bulunabilecekler.
Kişi veya kuruluşlar, Tüketici Ödüllerine doğrudan aday olabilecekleri gibi, diğer kişi veya kuruluşlar tarafından da aday gösterilebilecekler.
 
Editör: Vitrin Haber