TÜBİTAK Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Bucak, milli yazılım Pardus'un Türkiye'de ilk kez okul bazında uygulandığı Sinop'ta incelemelerde bulundu. Bucak, Pardus sistemini kullanmaya başlayan ve olumlu sonuç alınan İstiklal Ortaokulunda yetkililerden bilgi aldı. 

TÜRKİYE'DE İLK KEZ SİNOP'TA KULLANILDI
TÜBİTAK öncülüğünde geliştirilen milli ve ücretsiz işletim sistemi Pardus'un Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda kullanımının ilk startı geçtiğimiz günlerde Sinop'tan verildi. 
Milli Eğitime bağlı Sinop merkezdeki 5 okul Pardus işletim sistemini kullanmaya başladı. Türkiye'de ilk kez Sinop Ada Anaokulunda pilot olarak başlayan uygulama sırasında 20 günlük kullanımı ardından olumlu sonuç alınması ile birlikte kent merkezindeki 5 temel eğitim kurumu milli yazılım Pardus ile tanışmış oldu. Yabancı işletim sistemlerine bağımlılığı ortadan kaldıracak olan yazılım, Sinop'tan verilen startı ardından ülke genelinde sevince yol açtı. 

TÜBİTAK SİNOP'A DESTEK VERDİ
Milli Eğitim Temel Eğitim Şube Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sinop Temsilciliği öncülüğünde Sinop’ta, milli işletim sistemi PARDUS’un kullanımını teşvik etmek ve yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalara TÜBİTAK'da destek verdi. 

Önceki gün Sinop Uzaktan Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen “PARDUS Göç Projesi Çalıştayı” ardından  TÜBİTAK Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Bucak, Pardus'un kullanıldığı İstiklal Ortaokulunda incelemelerde bulundu. Bucak'a Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitim Birimi (BÖTE) Başkanı Doç. Dr. Ufuk Çoruh, Sinop Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Yüksel Sandalcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Davut Kaya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürü Tamer Yurtseven ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sinop İl Temsilcisi Fatih Özcan'da eşlik etti. 

Yerli yazılım Pardus'u kullanan öğretmen ve idarecilerin görüş ve düşüncelerini alan Hayrettin Bucak, yerli ve milli yazılımı kullanarak destek oldukları için okul yönetimine de teşekkür etti. Okul Müdürü Hüseyin Bayoğlu'da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

 
Editör: Vitrin Haber