Sinop Üniversitesi öncülüğünde; Sinop Belediyesi, Sinop Milli Eğitim Müdürlüğü, Sinop Sağlık Müdürlüğü, Gerze Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Su Ürünleri Fakültesi, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sağlık Yüksekokulu olmak üzere toplam 18 kişiden oluşan Proje Ekibi Üyeleri, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dranas Uygulama Otelinde projenin ilk başlangıç toplantısını gerçekleştirdiler.

Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Osman Samsun,  6 ay sürecek projenin, 24 Eylül-01 Ekim 2018 tarihlerinde Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dranas Uygulama Otelinde konaklamalı olarak gerçekleşeceğini, ayrıca Sinop Fen Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Sarı Saltuk Anadolu lisesi olmak üzere 3 farklı lisede eğitim öğretim gören 30 kişilik lise 2. nci sınıf öğrenci topluluğunun projede hedef kitle olarak belirlendiğini belirtti.

Projeye katılacak öğrencilerin,  üniversite tercihi ve meslek seçimi sürecinde, Sinop Üniversitesinde çeşitli araştırma faaliyetlerine, etkinliklere katılımlarını sağlayıp, temel bilimler ve mühendislik alanlarında yurt içinde ve yurt dışında araştırma konularında uzmanlaşmış öğretim elemanları ile temas kurmaları amaçlanıyor.

Projeye katılacak öğrencilere, proje eğitimcileri ve ilgili bilim camiası tarafından proje esnasında ve sonrasında ilgili araştırmalar, güncel ve aktüel bilimsel gelişmeler ile ilgili bilgiler, 3 yıl süreli olarak erişime açık olacak bir web sitesi üzerinden paylaşım sağlanacak.
Doğa bilimleri konusunda araştırmacı olabilme potansiyeli olan öğrencileri, önceden tespit edebilmek ve kendilerine bu konuda rehberlik edebilmek projenin önemli amaçlarından biri olarak görülüyor.
Editör: Vitrin Haber