Sinop Gazeteciler Cemiyeti’nin de üyesi olduğu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 48. Başkanlar Konseyi Toplantısı Malatya’da yapıldı.

Sinop Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucu üyesi olduğu ve Cemiyet Başkanı Hikmet Kurada’nın da katıldığı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 48. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nin ev sahipliğinde 10-12 Nisan 2015 tarihleri arasında Malatya’da gerçekleştirildi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, geçtiğimiz günlerde vefat eden Uşak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Coşkun Özler’in de anıldığı TGF Başkanlar Konseyi Toplantısı’na katılan Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada bölgesindeki gazetecilerin sorunlarını dile getirerek çeşitli temaslarda bulundu.  

Toplantıda; oy birliği ile Genel Başkan Atilla Sertel’e Onursal Başkanlık unvanı verme kararı alan TGF Başkanlar Konseyi, TBMM’de Basın sektörünün sesi olacak çeşitli partilerden 22 milletvekili adayına da başarılar diledi.
Toplantının Divan Başkanlığını yapan TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, Türk siyaset tarihine önemli isimler kazandırmış olan Malatya’da bulunmaktan son derece onur duyduklarını belirterek, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ne teşekkür etti.

Açılış konuşmasını Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit’in yaptığı Toplantıda konuşan TGF Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, son dönemlerde Anadolu’daki cemiyetlere yönelik yaptıkları örgütlenme çalışmalarının meyvelerini aldıklarını söyleyerek, “Bu çalışmalarımız ileriki günlerde de artarak devam edecek” dedi. Tüzük gereği Eylül ayında yapılacak Olağan Genel Kurul’a kadar, 6 ay süreyle TGF Genel Başkanlığı görevini yürütmeye devam edeceğini belirten Karaca, “Genel başkanlık seçimlerine kadar olan sürede daha genç ve dinamik bir yönetim oluşturmayı hedefliyoruz. TGF’nin büyümesine ve gelişimine büyük katkı sağlayan Genel Başkanımız Atilla Sertel’in milletvekili adayı olması, sorunlarımızın Meclis’te çözümü noktasında sektöre büyük bir kazanım sağlayacaktır” diyerek, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit’e teşekkür plaketi verdi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, TGF’nin bugüne kadar yaptığı 48 Başkanlar Konseyinin hepsine katıldığını belirterek; Malatya Valiliği, belediye başkanları ve diğer kurumlarıyla birlikte Başkanlar Konseyi’ne büyük önem veren herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Türkiye’nin 62 Vilayeti’nden gelen, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na üye Gazeteciler Cemiyetleri Başkanlarını  Malatya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nin en genç üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 48’nci Başkanlar Konseyi Toplantısı’nın Malatya’da yapılmasından mutluluk duymaktayız. Güçlü ve gelişmiş basına sahip ülkelerde, demokrasinin sağlam bir zeminde iyi bir şekilde işlediğini görmek mümkündür. Çünkü; bu ülkelerde yasama, yürütme ve yargı erklerinin yanında basın yer almaktadır. Çevresinde olup biten gerçeklerin vatandaşlara doğru ve objektif bir şekilde yansıtılması, sorunlarının görüşülüp tartışılması, yönetim mekanizmasının kamu adına değerlendirilmesi, basının sorumluluğunda olduğu unutulmamalıdır. Yerel yönetimler nasıl demokrasinin ilk basamağı ve çekirdeği ise yerel basın da ülke basının çekirdeğidir.Yerel basınımız halkımızın gören gözü, işiten kulağı, söyleyen dilidir. Mahalli sorunların yerinde tespit edilerek, sorunların ortadan kaldırılmasına vesile olan güç, basındır. Yerel basınımızın güçlü olması, Malatya’daki kamu kurum ve kuruluşlarının da elini güçlendirmektedir. Malatya’nın mülkü amiri olarak, Malatya halkına daha iyi hizmet sunmak için böyle güçlü ve sorumluluk bilinci içerisinde olan bir basınla çalışıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi. 

Toplantı sonunda, TGF 48. Başkanlar Konseyi Sonuç Bildirgesi’nin hazırlanması amacıyla bir komisyon oluşturuldu. . 


Editör: Vitrin Haber