MHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Hasan Demir, bir mesaj yayınlayarak son bir hafta içinde yaşanan terör eylemlerini kınadı.

Türk Milletinin bu hain saldırılar karşısında tutunduğu tavrın dosta güven düşmana korku saldığını belirten MHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Hasan Demir, hiçbir gücün Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozamayacağını ifade etti. Demir; “Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Beşiktaş da ve 17 Aralık 2016 günü Kayseri Komando Tugayında askerlerimize, polislerimize ve sivil vatandaşlarımıza yönelik düzenlenen hain eylem; bölücü terörün insanlık dışı yüzünü bir kez daha ve çok acı bir biçimde bizlere gösterdi. Milletimizin bu hain terör karşısındaki tavizsiz duruşu dosta düşmana bir cevap niteliğindedir. Toplumun her kesimi siyasi görüşü, dünya görüşü ne olursa olsun birlik, bütünlük içinde kenetlenmiş ve terörü lanetlemiştir” dedi.

AVRUPA ÜLKELERİNİN TUTUMU İKİYÜZLÜDÜR
Teröre destek veren Avrupa ülkelerinin Türkiye’de yaşanan terör olayları sonrasında yayınladıkları taziye mesajlarıyla iki yüzlülüklerini ortaya koyduklarını belirten MHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Hasan Demir, akan kanın esas sorumlularının teröristlerin destekçilerine kucak açanlar olduğunu ifade etti. Demir açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Özellikle Avrupa ülkelerinin tutumu ikiyüzlüdür. Avrupa Türkiye’ye karşı ikiyüzlü tutumuna devam etmektedir. Avrupa uyruklu YPG’liler sınırlarımızda cirit atmaktadır. Bir yandan teröre destek verip diğer yandan kınama beyanları yayınlamak ikiyüzlülük değil de nedir? Akan kanın esas sorumlusu; teröristlerin siyasi uzantılarına, destekçilerine kucak açanlardır. Teröristlere kuryelik yaparken yakalanan ve yurt dışına kaçan bir HDP vekiline Fransa’da vatandaşlık verilmesi girişimi nasıl bir akılla izah edilebilir? Bu sözde milletvekiline vatandaşlık vermek teröre doğrudan destek olmaktır.

TBMM’de teröre karşı üç siyasi partinin ortak bildirisine imza koymayanların söyleyecekleri sözün hiçbir hükmü yoktur, olamaz. HDP’nin meclisteki temsilcileri ve ülke genelindeki teşkilatları boğazlarına kadar teröre batmışlardır. İradelerini ve akıllarını PKK’ya kiraya verenlerin, yurt dışındaki ağababalarının eteklerinin altına saklananların Türkiye’ye verecek hiçbir şeyleri yoktur. HDP, PYD ve PKK aynı stratejinin ortağı ve aynı yolun yolcusudurlar. Bunlar Türkiye düşmanı her şer odağıyla işbirliği yapmaktan, onların sözcülüğüne gönüllü olmaktan hiçbir zaman geri durmamışlardır. Yurt dışında Türkiye düşmanlığı yaparak itibar gören, Türk düşmanlığından beslenen hainler de eninde sonunda hesap vereceklerdir.
Türkiye çok yönlü bir terör ve suikast tehdidi altındadır. Bu tehditle mücadele ancak ve ancak milli bir duruşla mümkündür. Tehdit topyekun Türkiye’ye ve Türk milletine karşıdır. O halde topyekun bir mücadele şarttır. Bu çerçevede siyasi parti liderlerinin bir araya gelmiş olmaları son derece anlamlıdır ve düşmanlarımıza karşı bir cevap niteliğindedir. Milliyetçi Hareket Partisi her türlü terör odağına karşı, her şartta kesin ve tavizsiz bir mücadele gerektiğini savunmaya devam edecektir.”

 
Editör: Vitrin Haber