YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, tedarik sürekliği ve kalitesini geliştirmek, müşteri memnuniyetini artırmak için yapılan şebeke, teknoloji, müşteri memnuniyeti, Ar-Ge çalışmaları hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulundu.  

OPERASYONEL FAALİYETLERİN MAKSİMUM SEVİYEDE VERİMLİ YÜRÜTÜLMESİ İÇİN GÜÇLÜ BİR SİSTEM ENTEGRASYON YAPISI OLUŞTURDUK 
TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu, hizmet kalitesinin geliştirilmesi için yapılan teknoloji ve çağrı merkezi yatırımlarını yerinde inceledi. YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk ve yetkililer ile SCADA ve Çağrı Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmaları değerlendirdi. Sayın Aktürk, 2016 yılı şebeke, teknoloji, çağrı merkezi yatırımlarını ve 2017 planlarını anlattı. Geniş bir alanda oluşabilecek müşteri kesintilerine uzaktan müdahale ederektedarik sürekliliğinin iyileştirilmesinde maksimum katkıyı sağlamak üzere enerji nakil hatlarını besleyen 1437 adet fiderin kurulumunun tamamlandığını; 3750 fiderin daha SCADA /DMS kapsamına dahil edilmesiyle şebekenin %80’inin uzaktan izleneceğini ortalama kesinti süresinin %40 iyileştirileceğini açıkladı. Mevcut şebekede bulunan kırsal hatlarda oluşan arızaları azaltmak amacıyla özel metadoloji ve yazılımlar hazırladıklarını ifade etti. Tüm operasyonel faaliyetlerin maksimum seviyede verimli şekilde yürütülmesi için güçlü bir sistem entegrasyon yapısı oluşturduklarını vurguladı. 

Çağrı Merkezi yatırımları hakkında da bilgi veren YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, “Hizmet kalitesini iyileştirici çalışmalar yapmakla birlikte müşterilerin YEDAŞ’a daha hızlı ve kolay ulaşmalarını sağlamak amacıyla da geliştirmeler yapıyoruz. Bu kapsamda Çağrı Merkezimizi büyüterek 159 operatör ile hizmet vermeye başladık. Müşterilerimize artık daha kısa sürede cevap veriyor ve taleplerini karşılıyoruz. Ayrıca 0530 1060 186 WhatsApp hattı ile de müşterilerimizin öneri ve şikayetlerini görüntülü ve sesli olarak alabiliyoruz.www.yesilirmakedas.com web sitemizi kullanıcı dostu olacak şekilde yeniledik. Android Market ve AppStore’lardan ücretsiz indirilebilen YEDAŞ 186 Mobil uygulamayı oluşturduk. Kullanıcılar web sitemiz ve YEDAŞ 186 Mobil uygulama üzerinden, planlı elektrik kesintileri hakkında 48 saat öncesinde bilgi alabiliyorlar. Aynı zamanda fotoğraf göndererek arıza, öneri, kayıp kaçak ihbarı, şikayet bildirimi yapabiliyorlar ” dedi. 


 
Editör: Vitrin Haber