Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Sinop Şubesi Başkanı Hakan Akıncı, eğitim çalışanlarının özlük mali ve sosyal haklarının iadesi, kurum içinde varolan ayrımcılığın sona ermesi için 08 Haziran Cuma günü yarım günlük genel grev yapacaklarını söyledi.

Akıncı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Eğitim Hizmetleri iş kolunda genel idari hizmetler, yardımcı hizmetler, teknik hizmetler ve sağlık hizmetler sınıfında görev yapan eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü, haklı taleplerinin yerine getirilmesi, bakanlık içinde varolan üvey evlat muamelesinin sona ermesi, kurum içindeki ücret ve kadro adaletsizliğinin giderilmesi ve kaybolan çalışma barışının sağlanarak eğitim çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi sendikamızın en önemli amaç ve ilkelerindendir. 
Ayrıca; Grev hakkı olmadan yapılan '2012 Toplu Sözleşme Görüşmeleri',  Kamu görevlileri hakem kurulunun yapısı ve 2012 yılı için %4+%4, 2013 yılı için %3+%3 zam oranı kararını ve Toplu sözleşme görüşmelerinde ortaya konulan senaryo ve oyuncuların muhteşem performansını ve Kamu çalışanlarını yıllardır uyutmaya çalışan bu zihniyeti protesto etmek ve karşısında durmak bizim ödevimiz ve görevimizdir. Bu amaç doğrultusunda; Eğitim çalışanlarının özlük mali ve sosyal haklarının iadesi, kurum içinde varolan ayrımcılığın sona ermesi, Grevsiz yapılan Toplu sözleşme sürecini, Kamu görevlileri hakem kurulunun yapısını ve zam kararını protesto etmek için; Teç-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulunca Türkiye genelinde Okullar Tatile! Memurlar Grev'e! Sloganıyla '08 Haziran 2012 Cuma günü yarım günlük genel grev yapılmasına karar verilmiştir"
 
Editör: Vitrin Haber