TARSİM Giresun Bölge Müdürlüğü tarafından Durağan ve Boyabat İlçelerinde TARSİM bilgilendirme toplantıları düzenlendi. 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantılarına İl Müdürlüğü teknik personeli, İlçe Müdürleri, İlçe Müdürlüğü teknik personelleri, TARSİM Giresun Bölge Müdürlüğü uzman personeli, Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri ve çiftçiler katıldı. 

Toplantıda ilk olarak TARSİM Giresun Bölge Müdürlüğü uzman personeli Burhan Kılıç tarafından hazırlanan sunum katılımcılara izletildi. Ardından devlet destekli tarım sigortaları hakkındaki genel bilgilendirme ile devam eden toplantıda, yeni eklenen ürün hasarları, TARSİM ve çiftçiler tarafından ödenecek prim miktarları hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı. 

Toplantıda ayrıca çiftçilerin bitkisel ürünleri ve hayvanları ile ilgili sigorta işlemlerinin tarım kredi kooperatifleri ve yetkili sigorta şirketleri aracılığı ile kolaylıkla yaptırılabileceği hakkında bilgilendirmeler yapıldı. 
Toplantı sonunda TARSİM sigorta havuzuna eklenmesi istenen yeni alanlar hakkındaki talepler, çiftçilerin soru, görüş ve önerileri TARSİM uzman personeli tarafından değerlendirilerek toplantı tamamlandı.