Sinop’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında “Sinop’ta Cumhuriyet’in İlk Yıllarında Milli Bayramlar, Törenler Fotoğraf Sergisi” açıldı.

Sinop tarih ve Kültür araştırmaları derneği katkılarıyla hazırlanan ve Sinoplu emekli beden eğitimi öğretmeni ve fotoğraf koleksiyoncusu Zeynel Zeki Özcanoğlu’nun arşivinden fotoğrafların sergilendiği “Sinop’ta Cumhuriyet’in İlk Yıllarında Milli Bayramlar, Törenler Fotoğraf Sergisi” Sinopluları tarihte keyifli bir yolculuğa çıkartıyor. Sinop Valiliği bahçesinde açılan sergide 1923 yılları ile 1950 yılları arasında Sinop’ta kutlanan bayramlardan kareler yer alıyor. Açılan sergi hakkında bilgi veren Sinoplu emekli beden eğitimi öğretmeni ve fotoğraf koleksiyoncusu Zeynel Zeki Özcanoğlu Cumhuriyet bayramının ruhuna yakışır bir sergiyi Sinoplularla buluşturmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Açılan sergide Cumhuriyet’in ilk yıllarında Sinop’ta kutlanan çeşitli bayram törenlerinde resimlerin yer aldığını belirten Özcanoğlu; “Resimlerin tamamı benim koleksiyonum içerisinden seçildi. Ben emekli beden eğitimi öğretmeniyim. Bu nedenle bayramlara ayrı bir önem veriyorum.

Bu tarz fotoğrafların yer aldığı yaklaşık 500 fotoğraflık ayrı bir koleksiyonum var. Burada bir kısmını sergileme imkanı bulduk. Yaklaşık 100 adet fotoğrafı Sinoplularla buluşturduk. Yaklaşık 30 senedir Sinop’un eski resimlerini biriktiriyorum. Bu günde bu arşivim içerisinden resimleri Sinoplularla buluşturuyor olmak bana ayrı bir mutluluk verdi” dedi. İlk gününden itibaren vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fotoğraf sergisi 31 Ekim tarihine kadar gezilebilecek. 

Editör: Vitrin Haber