Yasal süreçlerinde sona gelinen ve Sinop Belediyesi’ne devri gerçekleştirilen alan, balıkçılık sezonunun açıldığı 1 Eylül 2016 tarihi itibari ile tamamen boşaltılarak projede belirtilen düzenleme ve peyzaj çalışmalarına başlanılacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sinop Belediye Başkan Baki Ergül; hayata geçirilecek olan proje ile bölgenin eşsiz bir yaşam alanı olarak şehre kazandırılacağını söyledi. Ergül; “Tarihi Cezaevi altında bulunan ve şehrin en güzel yerlerinden biri olarak oldukça büyük önem taşıyan alanın, yaşam alanı olarak yeniden düzenlenmesi ve şehre kazandırılması için uzun süredir hem yasal süreç olarak hem de proje süreci olarak üzerinde titizlikle durduğumuz çalışmayı 1 Eylül itibari ile başlatıyoruz” dedi.

Yasal süreç içerisinde Danıştay’ın vermiş olduğu kararlar neticesinde bu yerin Sinop Belediyesi’ne ait olduğu kararını vererek kesin sonuçla hükmettiğini belirten Ergül; “Çok kısa süre içerisinde söz konusu alan belediyemize devredilerek projeyi yürütmeye başlayacağız.

Bu süreç içerisinde bizler için önemli olan, her geçen gün gelişen ve büyüyen Sinop’un önünü açmak, insanlarımıza yeni yaşam alanları yaratmak, çevre ve görüntü kirliliklerini ortadan kaldırmak gibi birçok etkeni göz önünde bulundurduk” diye konuştu.

Hem yurt içinde hem de yurt dışında adını duyuran ve restorasyon çalışmalarının yapılacağı Tarihi Cezaevi olgusunun ve uzun süredir restorasyonu sürdürülen Tarihi Buzhane olgusunun yapılacak düzenleme içerisinde daha da ön plana çıkacağını ifade eden Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül; “Söz konusu alan tamamlandığında geniş bir yeşil alan, oturma grupları, çeşitli sanatsal etkinliklerin yapılacağı sosyal alanlar, küçük ve ahşap tekneler içinde bakım ve onarım yapabilecekleri bir alan Sinop’a kazandırılmış olacak” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber