Tapu ve Kadastro teşkilatının 169. yılı kapsamında Gerze’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. 169. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında Gerze Kaymakamını ziyaret eden İlçe Tapu Kadastro Müdürü İhsan Sandıkçı, üzerinde hat işleme sanatının yazılı olduğu bir tabloyu Kaymakam Bayraktar'a hediye etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Bayraktar, Müdür Sandıkçı ve çalışma arkadaşlarını tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Gerze Tapu ve Kadastro Müdürü İhsan Sandıkçı, halkımızın mülkiyet garantisi olan Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün 169. yılını kutluyor olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Sandıkçı; "İki asra yakın bir zamandan beri halkımızın mutluluğu için çalışan Genel Müdürlüğümüz, merkez ve taşra teşkilatındaki 19 bin 300 civarındaki personeli, 22 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 987 Tapu Müdürlüğü, 81 Kadastro Müdürlüğü ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde teşkilatlanmak suretiyle, yılda 7 milyonun üzerinde işlem ile yaklaşık 20 milyon vatandaşımıza hizmet sunan yaygın ve köklü bir kurumdur. Her yıl ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 25’i Tapu ve Kadastro hizmetlerinden faydalanmakta. Bunun yanında birçok kamu kurum ve kuruluşu ile özel hukuk tüzel kişiliklerine de  hizmet sunumu yapılmakta” dedi.    

169 yıllık tecrübesiyle mülkiyet ve buna ilişkin hakların tesisi ile görevli olan kurumun özellikle son dönemlerde teknolojik altyapısını güçlendirmesi ile sunduğu hizmet kalitesini arttırdığının altını çizen Gerze Tapu ve Kadastro Müdürü İhsan Sandıkçı, Mesai mefhumu gözetmeden yoğun ve özverili çalışmalarıyla zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi içinde olan kurum çalışanlarının, Genel Müdürlüğümün yürüttüğü proje hedeflerini çok başarılı bir şekilde yerine getirildiğini belirtti. Sandıkçı; “Kurum tarafından yürütülen Sürekli Kurumsal Gelişim Projesinde yer alan süreç iyileştirme çalışmaları, taşra birimlerimizin ve hizmet sunumlarımızın modernizasyonunu hedeflemekte. 2009 yılında başlayan proje, 2013 yılı itibariyle 1086 birimimizin tamamının ISO 9001:2008 Kalite Belgesi almasıyla tamamlandı.

Kurumun çağımızın teknolojik yenilik ve gerekliliklerine uygun inovasyon çalışmalarıyla geldiğimiz nokta itibariyle vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran projelere imza atmış bulunduğu, bu meyanda Tapu işlemleri, taşınmazın bulunduğu ilçedeki Tapu Müdürlükleri tarafından yapılmakta iken, TAKBİS Sistemi ile birlikte vatandaşlarımız, taşınmazı nerede olursa olsun bulunduğu Tapu Müdürlüğüne müracaatla işlemlerini yaptırabilir konuma getirildi. Kurumun, tapu işlemlerinin gerçekleştirilmesi için eksik bilgilendirme ile yaşanan olumsuzluklar ve sorunlarda toplumsal duyarlılığın arttırılması amacıyla Alo 181 Çağrı Merkezi uygulamasına devam edilmekte ve bu suretle vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanmakta ve şikayetleri değerlendirilerek anında sonuçlandırılmaktadır” diye konuştu. 
 
Editör: Vitrin Haber