Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen etkinliğe; Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Müftüsü Mustafa Erkan, Kamu Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Dernek Başkanları, Üniversite Akademik ve İdari Personeli ile öğrenciler katıldı.

İlköğretim, lise ve üniversite öğrencileri arasında düzenlenen “Naat Okuma ve Naat Yazma Yarışması”na katılan yarışmacılar, okudukları ve yazdıkları naatlar ile büyük bir beğeni toplarken, programda zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı.
İki ayrı kategoride düzenlenen yarışmada, ilk olarak   “Naat Okuma” alanında yarışan öğrenciler, seslendirdikleri şiirler ile katılımcılardan tam not aldılar.

Etkinlik, “Naat Yazma” kategorisinde dereceye giren, İlköğretim, Lise ve Üniversite öğrencilerine verilen ödül töreniyle devam etti. İlköğretim Öğrencileri arasında düzenlenen yarışmanın birincisi “Efendim” isimli şiiri ile Sinop Bilim Sanat Merkezi öğrencisi Rabia Nur Güneş olurken, ikinci Sinop Bilim Sanat Merkezi Öğrencisi Betül Zehra Ertaş, üçüncü Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Fatma Zehra Demirel oldu.
Lise Öğrencileri arasında düzenlenen yarışmanın birincisi “Seherde Beklenen Sevgili” isimli şiiri ile Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Gizem Uyanık olurken, ikinci Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Fatma Tuğçe Keserci, üçüncü Sinop İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Hatice Sönmezgül oldu.

Üniversite öğrencileri arasında düzenlenen yarışmanın birincisi ise “Ekber-i Zişan” isimli şiiri ile İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Merve Nur Yavuz olurken, ikinci Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Muhammet Ali Giray, üçüncü Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Hamza Kaçan oldu.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini, Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Tekin takdim etti.
Gerçekleşen ödül töreninin ardından “Naat Yazma” yarışmasında birinci olan öğrenciler, yazdıkları naatları seslendirdiler.

Naat okuma yarışmasında ise jüri üyeleri, okunan naatları dikkatlice dinleyerek titizlikle seçim yaptılar. Yapılan ön eleme sonrası yedi yarışmacının katıldığı “Naat Okuma” yarışmasında; Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi Semra Erdem birinci, Lojistik Bölümü Öğrencisi Merve Yıldız ikinci, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Fatma Zehra Duran ise üçüncü oldu.
Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın verdi.
Ödül töreninde bir konuşma yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, yarışmada dereceye giren tüm öğrencileri tebrik etti. Dalgın; “Bugün bu program vesilesiyle bizlere duygu dolu anlar yaşatan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Etkinliğimize katılan değerli protokolümüze, jüri üyelerimize ve kıymetli öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Etkinlik, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Editör: Vitrin Haber