Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yerleşkesinde, Üniversite Personelinin ve öğrencilerin olası bir yangına hazır olması için tatbikat gerçekleştirildi.

Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Sinop Üniversitesinzde yangın tatbikatı düzenlendi. Tatbikatlar kapsamında ilk olarak Eğitim Fakültesi konferans salonunda doğal afetler ve ilk yardım müdahaleleri konularında sunum gerçekleştirildi. 

Daha sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ekipleri tarafından üniversite bahçesinde kurulan küçük platformda benzin yardımı ile ateş yakıldı. Bu alanda kullanılmaya hazır olan yangın tüpleri ile ateşin nasıl söndürüleceği uygulamalı olarak gösterildi. 

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ekipleri son olarak, yangın tatbikatları ve arama kurtarma malzemeleri gibi çeşitli materyalleri katılımcılara tanıttılar. 
Tatbikata Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Rektör Vekili Prof. Dr. Temel Bayrak, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, Üniversite Akademik ve İdari Personeli ve öğrenciler katıldı.

Editör: Vitrin Haber