Türk ve Afrika Üniversiteleri arasındaki bilimsel işbirliklerini geliştirmek amacıyla 25-26 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ilgaz’da düzenlenen İşbirliği ve Eğitim Fuarı’nda Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın yapmış olduğu ikili anlaşmalar meyvelerini vermeye başladı.

İkili anlaşmalar kapsamında Sinop Üniversitesine ilk ziyaret Sudan Ülkesinde öğretim faaliyetini sürdüren Gezira Üniversitesinden geldi. Gezira Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Lisansüstü Fakülte Dekanı Prof. Dr. Adam Daoud ile Dış ilişkiler ve Uluslararası İş birliği Daire Başkanı Yrd. Doç. Muhameed Albarra, Sinop Üniversitesi fakültelerini gezerek, ikili görüşmelerde bulundu.

Görüşmelerde Sudan heyeti, Sinop Üniversitesi’nde son yıllarda yaşanan gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini belirterek, Üniversitenin bilgi ve birikimlerden yararlanmayı arzu ettiklerini söylediler.  Bu kapsamda Dekan Prof. Dr. Adam Daoud ile Daire Başkanı Yrd. Doç. Muhameed Albarra,  ilk olarak Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ni gezdi. 

Heyet, Sinop Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi ile Gezira Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi arasında ortak projeler yürütülebilmek ve fikir alışverişinde bulunabilmek amacıyla laboratuvarları incelediler. 
Gezira Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Lisansüstü Fakülte Dekanı Prof. Dr. Adam Daoud, özellikle Gezira Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde açılacak olan Türk Dili ve Edebiyatı bölümü için Sinop Üniversitesini tercih ettiklerini dile getirerek, Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ile iş birliği yapmak istediklerini belirttiler. Bu doğrultuda Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Filiz Güven ve Yrd. Doç. Dr. Fadime Dirik ile görüşme sağlandı.

Sudan Heyetine, Üniversitemiz Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğü Uzmanı Mostafa Ashmawy eşlik etti. 
Dekan Prof. Dr. Adam Daoud ile Daire Başkanı Yrd. Doç. Muhameed Albarra, son olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl'ı ziyaret etti. Görüşme sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Sudan heyetine hediye takdim etti.
Editör: Vitrin Haber