Türkiye Kamu-Sen Sinop İl Başkanı Metin Süren, yaptığı açıklamada Sinop’ta yaşanan olayları değerlendirdi. Süren açıklamasında, HDK tarafından kendilerine yöneltilen suçlamalara da cevap verdi.
 
18 Şubat tarihinde Sinop’ta yaşanan üzücü olaylar kadar;  yaklaşık bir haftadır yapılan açıklamalar ve tartışmaların da bir o kadar üzücü olduğunu dile getiren Süren açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Maalesef doğrular söylenmiyor. Bu konu ayakkabı numarası- IQ safsatasıyla sulandırılacak kadar, siyasi hesaplar uğruna şov yapılacak kadar basit bir konu değildir. Bu gladyo işi, şu veya bu partinin, herhangi bir grubun, yada dışarıdan taşıma insanlarla provokasyon amaçlı organize edilmiş bir olay hiç değildir. Sinop ili her kesin birbirini tanıdığı, çoğunun akraba olduğu, acı-tatlı günlerinde hemen bir araya gelebilen, samimi insanlardan oluşan huzurlu, güvenli, medeni, çağdaş, özgür yaşantı ve hür düşünce de marka olmuş, her kesimden insanın birbirine saygı duyduğu bir huzur şehridir. Sözde barış ve kardeşlik adına, sözde eşitlik ve özgürlük adına  hiç kimsenin bu huzuru bozmaya hakkı yoktur, haddi de değildir.
 
‘Sinop halkı ihanet projesine dur demiştir!’
PKK terör örgütüyle arasına mesafe koyamayan, elebaşısına ‘sayın’ diyen, teröriste gerilla diyen zihniyete gösterilen tepkinin sinop halkının görüşünü yansıtmadığı söyleniyor, protestocuları tanımadığını söyleyen yerel yöneticiler oldu ama herkes kabul etsin ki bu insanların hepsi Sinopluydu. Çoğu şehidimiz Bülent Yalçın’ın arkadaşı, birçoğu da şehidimiz Halil Özdoğru’nun akrabaları ve diğer şehitlerimizin yakınlarıydı. Çok misafirperver olan bir o kakar da milliyetperver ve vatanperver olan Sinoplulardı, yani bizdik. Şehit aileleriydik. Hiç kimse Sinop halkını ırkçılıkla, faşizimle suçlayamaya kalkmasın. Sinoplunun kini ve nefreti terör örgütünedir. Yapılan isyan, itiraz, protesto, yanlışta ısrar ederek çözüm adına Sinop halkıyla PKK’yı kucaklaştırmak isteyenleredir. Bölücü başını masum göstermeye çalışarak Sinoplunun aklıyla alay edenleredir! 
 
Bin yıldan beri bu coğrafyada yaşayanlar (size göre halklar) birbirleriyle akraba olmuş, şu anda oynanan ve sizlerin de alet olduğu benzer oyunlarla yüzyıllar önce de bölünmeye, yok edilmeye çalışılmış, ancak yok olduğu sanılan Anadolu coğrafyasını hep birlikte kanlarımızla yoğurup vatan yaparak adına Türk devleti; bu mucizeyi gerçekleştiren hepimize Türk milleti; bu kutlu mücadelede akan kanlarımızın sembolü ay yıldızlı al bayrağımızın adına Türk bayrağı; ve tüm bunların tamamlayıcısı ve bağlayıcısı olarak birbirimizi anlamanın tek aracı olan ortak dilimizin adına da Türk dili denmiştir. Ancak, bu gün siyasi kazanç uğruna bu kutsal değerlerimizin tartışmaya açılmış, bir yandan terörle mücadeleyi destekler görünüp, diğer yandan, akan kan dursun, analar ağlamasın gibi klişe laflarla bölücü başıyla müzakere edilmektedir.  
 
‘Yazıklar olsun dili tutulup doğruları söyleyemeyenler!’
Sinop Kamu-Sen olarak yaptığımız basın açıklaması konfederasyon olarak İmralı sürecine bakışımızın ve terör örgütü PKK’ya karşı duruşumuzun ifadesidir. Terör örgütüyle arasına mesafe koyamayanların, bizim tavrımızdan ve açıklamalarımızdan rahatsız olma hakları yoktur. Biz basın açıklamamızda hassasiyetimizi dile getiredik, tavrımızı da tarafımızıda belirleyerek kamu-sen olarak şehit ailelerinin yanında yer aldığımızı ilan ettik. Bağlı işkolumuz olan Türk Eğitim-Sen şube başkanımız da provokasyona karşı uyarıda bulunarak toplantı için öğretmen evinin seçilmesinin yanlışlığına dikkat çekmiştir.
 Sinop’ta yaşanan olayların fitilini ateşleyen, Sinop dönüşü İmralı canisine koşarak giden kişinin tahrik edici davranışları olmuştur. Programları akşam saatlerinde olduğu halde öğlen yemek saatinde öğretmen evine gelerek şehit ailelerinin de aralarında bulunduğu küçük bir protestocu grubu tahrik ederek öğretmen evi camından küfür ve hakaret içeren sözler söylenmesi, dışarıdaki grupların çoğalarak saldırmalarına neden olmuştur.
Unutulmamalıdır ki; Sinop halkı; her türlü yanıltıcı haberi yaparak, konuyu çarpıtarak farklı göstermeye çalışan, olayların üzerinden bir hafta geçmesine rağmen, olayları devam ettirmek çaba gösteren ve bahane arayan kişi ve grupların kirli oyunlarına kendini alet etmeyecektir. Sinop halkının kültürel yapısı ve ortak aklı yapılmak istenileni anlamaya, tedbir almaya ve çözmeye muktedirdir. Bütün herkesi sorumlu davranmaya, attıkları adımları ölçerek biçerek atmaya ve yanlıştan geri dönmeye davet ediyoruz”
Editör: Vitrin Haber