Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde, Sahil Güvenlik 72. Bot Komutanlığı, Su Ürünleri Sektörü Temsilcileri, Su Ürünleri Kooperatif  Başkanları ve balıkçıların katıldığı, "Su Ürünleri Mevzuatları ve Uygulamaları ile Su Ürünleri Kayıt Sistemleri" konulu toplantı gerçekleştirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Asak, su ürünleri stoklarını korumak ve su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak üzere, su ürünleri ruhsat tezkereleri, sportif amaçla yapılacak avcılık, istihsal yerlerinin değiştirilmesi ve mevzuata uygun avcılık yapılması için çalıştıklarını söyledi.
Asak, yaklaşan su ürünleri avcılığı sezonu öncesi Karadeniz ve ülke balıkçılarına bol ,bereketli  kazançlar ve balıkçılığın sürdürülebilmesi için yasaklara uyarak avcılığın yapmalarını istedi.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili İlyas Demir Bilgili, toplantıda su ürünleri mevzuatı kapsamında, Su Ürünleri Kanunu, Yönetmeliği ile 3/1 numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını ve 3/2 numaralı Amatör Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Su Ürünleri Tebliğleri ile ilgili bilgilendirme yaptı.
Toplantı sonunda toplantıya katılan balıkçılara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Sezai Aydın tarafından 'Balıkçılık Eğitimine Katılım Belgesi' verildi. 
AA 
Editör: Vitrin Haber