Sinop Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitimin açılış programına Sinop Valisi Hasan İpek, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Meryem Fidan, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Yönetim ve Çalışma Psikolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Aytaç ve Sinop’ta görev yapan üst düzey kamu personeli katıldı.

Açılış programında bir konuşma yapan Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Yönetim ve Çalışma Psikolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Aytaç, Stresin tanımlanması pek kolay olmayan, günümüzün karmaşık kavramlarından biri, çağımızın da hastalığı olduğunu söyledi. Aytaç; “Bireylerin kendisinden ve çevresinden kaynaklanan bedensel ve ruhsal gerilim, baskı, endişe, kısacası kişiye rahatsızlık veren bir durumdur. Stresi, bazı olaylara verdiğimiz tepki olarak tanımlayabiliriz. Aslında bu konudaki araştırmalara ve kavramsal literatüre bakıldığında stresin tanımını yapmak zor görünmektedir” diye konuştu.

Programda daha sonra söz alan Sinop Valisi Hasan İpek; “Sinop'ta görev yapan tüm üst düzey kamu görevlileri için Prof. Dr. Serpil Aytaç tarafından ‘Kamu Personeli Stres Yöntemi ve İletişim Becerisi’ eğitiminin ilk gün eğitimini bizlere verecekler. Bizler mutlu şehrin yöneticileriyiz, hocamızın eğitiminden sonra da mutlu şehrin mutlu yöneticileri olacağız inşallah” dedi.
 
Konuşmaların ardından Vali Hasan İpek, Prof. Dr. Serpil Aytaç’a Sinop’a özgü gemi maketi hediye etti. 2 gün sürecek olan “Kamu Personeli Stres Yöntemi ve İletişim Becerisi” eğitim semineri bugün sona eriyor.

 
Editör: Vitrin Haber