Nükleer Yaşam Şenliği’nde boğulan genç için anma töreni düzenlendi.

Sinop’ta 8 yıl önce düzenlenen Nükleersiz Yaşam Şenliği'nde denizde boğularak hayatını kaybeden Soner Öner Güneş için anma töreni düzenlendi.

Sinop'ta 2006 yılında Nükleersiz Yaşam Şenliği etkinliklerinde Akliman mevkiinde denizde boğularak hayatını kaybeden Soner, Öner ve Güneş için Tersane mevkiinde anma töreni düzenlendi. Anma törenine katılanlar, "Sinop Çernobil olmayacak, Soner Öner Güneş aramızda, Susma haykır Nükleere hayır'" sloganları atarak Karadeniz'e karanfil bıraktılar. Daha sonra Uğur Mumcu Meydanı'nda bulunan Şehir Kulübü önünde basın açıklaması yapıldı. Sinop Nükleer Karşıtı Platform adına dönem sözcüsü Zeki Karataş yaptığı konuşmada, Soner Öner Güneş'in acıları yüreğimizi dağlıyor. Nükleer karşıtı mücadelemizi 8 yıldır bir başka sürdürüyoruz. Güneş'in anıları ve mücadele şekli yolumuzu aydınlatacak. İşte bu nedenle ailesi ve biz yol arkadaşları yine birlikteyiz" dedi.

Atatürk anıtı arasında bulunan yola Soner Öner Güneş'in adının yer aldığı tabela asıldı. Zeki Karataş, söz konusu tabelanın kaldırılması halinde her defasında yenisini asacaklarını söyledi.
Editör: Vitrin Haber