Sinop'ta Balıkçılar Yeni Av Sezonu Öncesi Bilgilendirildi
Yeni av sezonuna sayılı saatler kala balıkçılar için Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kurumun Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, 2012-2016 yılları arasında geçerli olmak üzere yayımlanan Su ürünleri Avcılığını düzenleyen tebliğ anlatıldı.

İl Müdürü Yardımcısı Ali Ural, Gırgır avcılığında 18 metre olan derinlik mesafesi uygulamasının tebliğle 24 metreye yükseltildiğini belirterek, şunları kaydetti: "Uygulama ile AB ülkelerinde 50 metre olan avlanma derinliğine kademeli olarak ulaşılması öngörülüyor. Yeni tebliğ ile balık boyları uzatılırken, avlanma boy uzunluğu kalkanda 40 santimetreden 45 santimetreye, levrekte 18 santimetreden 25 santimetreye ve sinagritte 20 santimetreden 35 santimetreye çıkarıldı."

Ali Ural, av döneminde düzenli olarak denetlemelerin yapılacağını belirterek, balıkçılardan yasaklara uymalarını istedi.

Toplantıya, 72. Bot Komutanı Üsteğmen Metin Yıldız, Sinop Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, Abalı Su Ürünleri Koorperatifi Başkanı Ömer Tuncer, Sinop Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Refik Çobanoğlu, ilçe balıkçılık kooperatifi başkanları ve balıkçılar katıldı.


Halit Gümüş AA
Editör: Vitrin Haber