Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olanlar ve gelir testine girmediği için borç yüküyle karşılaşanların 31 Mart 2015 tarihine kadar gelir testi yaptırmaları gerekiyor. Teste göre vatandaşların borcu silinecek ya da azalacak. 

Sinop Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada Genel Sağlık Sigortası (G.S.S.)’na tabi sigortalıların sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurarak 31 Mart 2015 tarihine kadar gelir testi yaptırmaları gerektiği bildirildi. 

Sinop Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Yaşar Yılmaz imzasıyla yayımlanan bilgilendirmede şu ifadeler yer alıyor; “Bilindiği üzere; 11/9/2014 Tarih ve 29116 Sayılı Resmî Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 Sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun’un uygulamalarında değişikliğe giden; 30/11/2014 Tarih ve 29191 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2014-7016 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca; 6552 sayılı Kanun kapsamında Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunanlardan, daha önce gelir testine müracaat etmeyenlerin, 31 Mart 2015 tarihine kadar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubelerine mutlaka gelir testi için başvuruda bulunmaları gerekmektedir. 
Ayrıca, gelir testini yaptıran sigortalılarımızın da 30 Nisan 2015 tarihine kadar, İl Müdürlüğümüze müracaat ederek, tespit edilen gelir karşılığı tahakkuk eden Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarını yapılandırmaları gerekmektedir.

Gelir testi yaptırma ve yapılandırma için belirtilen tarihte herhangi bir süre uzatımı olmayacaktır. Bu nedenle Genel Sağlık Sigortalılarımızın (GSS) bu konuda duyarlı davranarak son günden önce gerekli başvurularını yapmak suretiyle kendi mağduriyetlerinin önüne geçmeleri büyük önem arz etmektedir.

Gelir testi yaptırmak istemeyenlerin yapılandırmaya esas genel sağlık sigortası prim borç tutarları, tescil başlangıç tarihi itibarıyla Kanunun 82 nci maddesine göre belirlenen tutarının iki katı (60/G-3) üzerinden tahakkuk ettirilen prim tutarları olacaktır. Tescil başlangıç tarihinden itibaren (60/G-3) statüsünden tahakkuk ettirilen genel sağlık sigortası primleri bu statü üzerinden yapılandırılacaktır.

Değerli basın mensupları aracılığıyla Genel Sağlık Sigortası prim borçlusu sigortalılarımıza önemle duyurulur.”



Editör: Vitrin Haber