Vitrinhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin'e FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, sürdürülen çalışma hakkında bilgi veren Vali Kemal Cirit, soruşturmaların titizlikle yürütüldüğünü söyledi. Cirit, "Hata yapmamak için oldukça titiz davranıyoruz. Adeta kılı kırk yarıyoruz. Bu noktada eğer karşımızdaki kişi vicdanen rahatsa, endişe edilecek bir şey yok demektir. Yani biz cadı avı peşinde değiliz" dedi. 

Soruşturma kapsamında il genelinde 10 Ağustos itibariyle toplamda 534 kişiye işlem yapıldığını dile getiren Vali Kemal Cirit, bunların 103'ünün sivil olduğunu söyledi. Cirit; "Bu işlem yapılanlardan şu ana kadar 168 tutuklu var. Gözaltında 26 kişi var ve 64 kişi de firari durumda. Firarilerin 9'u ise sivil. Bu güne kadar 103 tane sivil vatandaşla ilgili işlem yapıldı. Bunların 1'i adli kontrolle, 8'i de tamamen serbest bırakıldı" diye konuştu. 

KAPATILAN YURTLAR KYK'YA DEVREDİLDİ
Kapatılan yurtların Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) devredildiğini belirten Vali Cirit, "Kapattığımız yurtları da Kredi Yurtlara devrettik. Yükseköğrenim yurdu konusunda sadece merkezde yaklaşık 500 kapasite artırıma girmiş oldu. Yani bir önceki yola göre belki yeterli değil ama 500 öğrencilik kapasitemiz artmış oldu. 

Ranzalı sisteme geçebilirsek, kapasite daha da artacaktır. Onla ilgili değerlendirmemiz sürüyor. Okulların açılışına yaklaşık 1 ay kala tekrar bir değerlendirme ve planlama yapacağız"
 
Editör: Vitrin Haber