Av yasağı nedeniyle Sinop'ta balık tezgahları kültür balıklarına kalırken, balık avlama yasağının sona ermesine iki ay kalmasına rağmen satış fiyatlarında bir artış gözlenmedi.

Sinop'ta Ramazan sofralarını en fazla süsleyen balıkların başında Ordu'nun Perşembe ilçesinde yetiştirilen somon balıkları süslüyor. Sinop'taki balıkçı tezgahlarında somonun kilosu 12,50 TL'den satılırken, Alabalık 10 TL, Levrek 17 TL ve Çupra ise 17 TL'den alıcı buluyor. Oldukça iri olan somon balıklarının 1 adedi ise yaklaşık 15 TL'ye gelirken, Alabalık kiloya yaklaşık 5 adet düşüyor. Levrek ve Çupra da kiloya 3 adet giriyor.

Ramazan dolayısıyla balık fiyatlarında bir artış yaşanmadığını belirten balıkçılar; 15 Temmuz itibari ile istavrit balığının ağlara vurmaya başladığını, önümüzde ki sezondan umutlu olduklarını söylüyor. Şu anda en çok satan balık türünün somon olduğunu kaydeden balıkçılar, balık fiyatlarımızda herhangi bir fiyat artışların olmadığı belirterek, fiyatların bu yaz sezonu boyunca değişmeyeceğinin müjdesini verdi. 

Berk Ateşoğlu

Editör: Vitrin Haber