Turizmci Adem Tahtacı, sokak ve yaban hayvanlarının sıcak yaz günlerini rahat geçirmesi için, duyarlı kişileri evlerinin ve iş yerlerinin önüne bir kap su koymaya davet etti. 

Sıcak havanın kendini hissettirmeye başlamasıyla birlikte, hayvanlarında insanlar gibi güneşten etkilendiğini belirten Tahtacı, kente gelen turistlerin dahi hayvanların susuz kaldığını belirterek, bu konuya dikkatlerin çekilmesini istediklerini anlattı.

Tahtacı, "Biz nasıl sıcak havadan olumsuz etkileniyorsak, hayvanlar da aynı şekilde  etkileniyor. Evinizin veya iş yerimizin önüne koyacağınız bir kap suyla bir çok hayvanın hayatını kurtarabiliriz. Bu konuda, Belediye başta olmak üzere, ilgili kurum ve kuruluşların, Sinop halkının başıboş hayvanların dışında yabani hayvanlar için de daha fazla suluklar yapmalarını istiyoruz. Hayvanların yaz aylarını biraz olsun rahat geçirmeleri sağlanmalı. Bunun için vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Sulukların, su kaplarının olmaması kentimize gelen turistlerin bile dikkatini çekiyor" dedi.

Bu arada İstanbul'dan Sinop'a bir tur organizasyonuyla gelen Ayşe Emre, Sinop'ta bir çok sokak köpeğinin susuzluktan kıvrandığını fark ettiğini söyledi. Ayşe Emre; "Sokak hayvanlarıyla çok ilgileniyorum. Kent merkezindeki hayvanları, köpeklerin ve kuşların haline içim acıdı. Çeşmelerin yalaklarına baktım, oralarda su da birikmiyor. Burada gördüğüm herkese söyledim. Bu hayvanların susuz bırakılmaması gerekiyor. Bu konuda topyekun bilinçlenme gerekiyor. Özellikle köpeklerin durumu korkunç. Sokak hayvanlarına ilgi gösteren kentlerin daha revaçta olduğunu biliyoruz. Sinop'ta da bu konuda farkındalık oluşursa, Sinop'un turizm açısından da yeri daha farklı olur diye düşünüyorum. Sinop'a dışarıdan gelen herkes bu eksikliği mutlaka sizlere iletecektir" diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber