Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; bölgemiz 07.01.2017 Cumartesi gününden itibaren oldukça soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Batıdan itibaren yağmur şeklinde başlayacak yağışların zamanla kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur iç kesimlerde (300 metreden itibaren) kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların özellikle Pazar günü yer yer yoğun olacağı ve ulaşımı olumsuz etkileyeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARI 4-9 C° DÜŞECEK
Meteorolojik değerlendirmelere göre hava sıcaklıklarının bugün öğle saatlerinden sonra ani bir düşüşle mevsim normallerinin 4-9 C° altında olacağı bekleniyor. 

Güneyli yönlerden yer yer kuvvetli esmekte olan rüzgarın da yağışla birlikte yönünü değiştirerek kuzeybatıdan (karayel) kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Denizlerimiz de ise Pazar günü ilk saatlere kadar batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına bekleniyor.  

VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLMALARI KONUSUNDA UYARILDI
Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM), hafta ortasına kadar etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı havayla birlikte meydana gelebilecek buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, sağlık sorunlarına ve kuvvetli rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olunmaları konusunda uyarıda bulundu. 

HAVA TAHMİNLERİNİN KAYNAĞINA DİKKAT EDİN
Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM) ayrıca Meteorolojik tahminlerde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklı tahminlerin dikkate alınması konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu. Uyarıda; “Genel Müdürlüğümüz kaynaklı tahminlerin dikkate alınması istenmeyen durumların ortaya çıkmaması, gerektiği hallerde yapılan ve internet sitemizde yayınlanan kısa süreli meteorolojik ihbar ve uyarıların takip edilmesi, meydana gelmesi muhtemel zararların en aza indirilebilmesi bakımından yarar sağlayacaktır” denildi. 
 
Editör: Vitrin Haber