15 Temmuz Darbe girişimi ardından yurt genelindeki 'demokrasi nöbetleri' sürerken, sivil toplum kuruluşları da birbiri ardınca yaptıkları basın açıklamaları ile girişimi kınıyor. 

ŞOFÖR ESNAFI DEVLETİNİN VE MİLLİ İRADENİN YANINDA
Sinop Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası yönetimi tarafından oda binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Başkanı Mehmet Yüksel, 15 Temmuz Darbe girişimini kınadığı açıklamasında, şoför esnafının devletinin ve milli iradenin yanında olduğunu söyledi. Yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Başkan Yüksel, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Cumhuriyetimize, demokrasimize, özgürlüğümüze, milli iradeye, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne karşı yapılmış olan darbe girişimini, Sinop Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odası olarak şiddetle kınıyoruz. Bu haince girişimi önleyen güvenlik güçlerimize, kendisini cesaretle kalkan yapan kahraman vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Demokrasinin ve milli iradenin Türk milleti için ne kadar önemli olduğu tüm dünyaya bir kez daha gösterilmiştir. 

İHANET HAREKETİNİ NEFRETLE KINIYORUZ

Bugün de, yarında aynı kararlı duruşu sergileyerek tüm esnafımız vatanımıza, bayrağımıza ve yarınlarımıza sahip çıkmak için milletimizin yanında olacak, özgürlüğünden ve demokrasiden asla ödün vermeyecektir. Birliğimizi bozmaya çalışan ihanet hareketini nefretle kınar; menfur hareketin bastırılmasında sorumluluk alan, şehit düşen kahraman güvenlik kuvvetlerimize ve demokrasiye bağlı yurtsever vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" diye konuştu. 
 
Editör: Vitrin Haber