Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği (SİYAD) eğitime katkı gecesi düzenliyor.  

SİYAD Maltepe Şubesinin ev sahipliğinde, Maltepe Belediyesinin katkılarıyla 27 Eylül 2014 Cumartesi günü gerçekleşmesi planlanan geceye çok sayıda eğitime destek veren üyelerin ve gönüllü Sinopluların katılması bekleniyor. 

Geceyle ilgili yapılan bilgilendirmede; SİYAD’ın her eğitim döneminde üniversitelerde okuyan öğrencilere düzenli olarak burs verildiği hatırlatılarak, üyelerden ve duyarlı Sinoplulardan eğitime yardım ve destek verilmesinin beklenildiği ifade edildi. Eğitime Katkı ve Kaynaşma Gecesi’nden elde edilecek gelir ve taahhüt edilen yardım miktarları üzerinden yine öğrencilere imkanlar ölçüsünde burs verilmeye devam edileceği belirtildi.

Şair Zeynel Parmaksızın sunumuyla gerçekleşecek gecede sahne alacak sanatçı Şahmaral program boyunca en güzel şarkılarını tüm Sinoplular için seslendirecek. Ardından davul zurna ekibi oyun havaları çalarak yöresel oyunların gösterisini icra edecek.  

Eğitime Katkı ve Kaynaşma Gecesi’nin Pazar günü VizyonTürk TV’de Zeynel Parmaksızın hazırlayıp sunduğu Yöremiz Töremiz programında yayınlanacağı bildirildi.
Editör: Vitrin Haber