Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne (SİYAD) bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren SİYAD Gebze Şubesi 6. Kuruluş Yılı’nı büyük coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Sevilen sanatçıların katılacağı programda folklor ekibinin gösterileri ve tiyatro oyuncularının skeçleri geceye renk katacak.

Kocaeli, Gebze Kent Kültür Merkezi’nde 22 Kasım 2014 Cumartesi günü akşam 19:00-23:00 saatleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan “SİYAD Gebze Şubesi 6.Kuruluş Yılı Kültür Etkinliği’nde” ünlü ses sanatçıları Habibe Bozkır ve Cemil Kaya sahne alacak. Mahalli türkülerin seslendirileceği programı Ramazan Zor sunacak.

SİYAD Gebze Şubesi 6.Kuruluş Yılı Kültür Etkinliği’ne çok sayıda Sinoplu davet edildi. İstanbul’dan programa katılacakların ulaşımını kolaylaştırmak için tahsis edilen otobüs, SİYAD’ın Ataşehir’de bulunan Genel Merkez binasının önünden saat 18:00’da hareket edecek.

Son aylarda güncel konulara yönelik gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgilerine başvurduğumuz Genel Başkan Keramettin Arpacı, tüm arkadaşlarıyla birlikte el ele vererek, var olan imkanlarını Sinoplu hemşehrileri için kullandıklarını söyledi.

SİYAD’ın, İstanbul’da Sinoplulara yönelik faaliyet gösteren güçlü sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğuna vurgu yapan Genel Başkan Keramettin Arpacı, dernekçilikte çeyrek asrı geride bıraktıklarını ve geleceğe emin adımlarla tüm Sinoplu hemşehrileriyle birlikte omuz omuza güçlü ve kararlı bir şekilde yürüdüklerini, “yarınlara sözümüz var” sloganıyla da SİYAD genel merkezde ve şubelerinde görev alan yol arkadaşlarına yeni bir heyecan kattıklarını ifade etti. Arpacı konuşmasını şöyle sürdürdü: “SİYAD, sayıları bir elin beş parmağını geçmeyen Sinoplu büyüklerimizin bir araya gelerek zor şartlar içerisinde Fikirtepe’de 1989 yılında kuruldu. Bugüne kadar dernekte görev almış, üye olmuş ne kadar Sinoplu varsa her birinin kalbi hemşehrisine yardım etmek ve faydalı olabilmek arzusuyla sürekli atmıştır. Büyükşehirde hem kendilerinin hem de gelenek ve göreneklerinin kaybolmaması için uğraş vermişlerdir. İlk kurulan derneğimiz bugün Ataşehir ilçesinde Genel Merkez olarak faaliyetlerine devam ederken, SİYAD’ımıza bağlı çeşitli ilçelerde onüç şubemiz bulunmaktadır. Yaklaşık 650 yöneticimiz var. Çok güçlü kadrolara sahibiz. Bizler bunun farkındayız. Bu gücümüzü İstanbul’da etkin bir şekilde kullanma arzusu içerisindeyiz.”

Editör: Vitrin Haber