Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) topluma rehber olma misyonu ile pek çok alanda yardım çalışmalarına imza atıyor. Öncülük ettiği yardımlarla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren SİYAD, yardımların yanı sıra sosyal ilişkilerin ve değer yargılarının gelişmesine de aracılık ediyor. Yüzlerce çocuğa yaptığı ayakkabı yardımıyla halkayı genişleten dernek, çocukların ayaklarını ısıttığı gibi yüzlerini de güldürdü.

İNSANLIKLA GENİŞLEYEN İYİLİK HALKASI 
Yardım faaliyetleriyle, üşüyen ayak, mont giymemiş çocuk bırakmayacaklarını söyleyen SİYAD Genel Başkanı Mehmet Kuru, “Köylerde zor şartlar altında ayağında kara lastikle, üzerinde incecik hırkasıyla okuluna gitmeye çalışan çocuklarımız var. Bizler bu çocuklarımızın zorluk içerisinde geçen hayatlarına ortak oluyor, onların sosyal yaşama daha etkin bir şekilde katılımını sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Her çocuğun adil yaşam şartlarına sahip olması gerektiğinin altını çizen Kuru, “Ailelerin yetemediği noktalarda biz sivil toplum kuruluşları devreye girmeliyiz. Bu sayede herkes bir diğerini gözeten yaklaşımla hareket eder ve tüm topluma örnek olur” diye konuştu. 

İYİLİKTE SAYILARIN ÖNEMİ YOK
İyilikte, birlik ve beraberlikte topluma rehber olma misyonuyla hareket ettiklerini söyleyen Mehmet Kuru sözlerini şöyle tamamladı: “İhtiyaç sahiplerinin dertlerine derman olduğumuz gibi sorunların ortadan kaldırılmasına ve bireylerin yaşam kalitelerinin arttırılmasına yönelik çözüm önerileri de geliştiriyoruz. Bugün çocuklara kışlık giysi yardımında bulunurken, yarın erzak, barınma, ulaşım gibi alanlarda tüm ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyoruz. Biz sayıların öneminin iyilikte değil, matematikte büyük olduğuna inanıyoruz.  O nedenle de tek bir çocuğu bile gülümsetmek bizim için her şeyden daha önemli”.