Ülgen Tekne Modelleri Avrupa'nın en büyük deniz ve tekne fuarında 17-25 Ocak 2015 tarihleri arasında Türkiye Standında yer alacak.

Bu yıl 46.'sı düzenlenen Düsseldorf Boat Show fuarına 3. kez katılarak Türkiye'yi ve Sinop'u temsil edecek olan Ülgen Tekne Modelleri işletmecisi Doğan Ülgen, firma merkezinde düzenlediği toplantıda medya mensupyarıyla bir araya gelerek fuar programı hakkında bilgi verdi. Sinop'un ilk kez 2013 yılında Düsseldorf Boat Show Fuarın'da kendileri tarafından temsil edildiğini belirten Doğan Ülgen, bunun da haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. 

Sinop'un kendine özgü olan tekne modelleri ile büyük ilgi gördüğünü dile getiren Doğan Ülgen; "Dünya’nın karada yapılan en büyük denizcilik ve yatçılık fuarına 2. kez yelken açıyoruz. 2013 yılında bir ilki gerçekleştirip dünyanın en prestijli fuarlarından biri olarak kabul edilen Düsseldorf Boat Show’a karılmış hem kentimizi tanıtmış hem de el işçiliği ile ürettiğimiz tekne modellerimizi Avrupa’ya tanıtma fırsatını bulmuştuk. Sinop’u tarihinde ilk defa Avrupa’da böyle nitelikli bir fuarda tanıtmış, ülkemiz standında yer almaktan mutlu olmuş gurur duymuştuk. 2014 yılında da aynı heyecanla aynı fuara katılmış Türkiye standında yer almıştık. İki yıldır gösterdiğimiz performans ve standa kattığımız renkten ötürü bu yılda Frankfurt Kültür Ataşeliği tarafından ülke standında yer almamız konusunda davet aldık.

Kentimizin marke değeri için önemli
Düsseldorf Boat Show bu yıl 46.sını yapıyor. Türkiye’de 1985’ten bu yana düzenli katılıyor. Deniz turizm ağırlıklı olduğu için daha çok marinalar, tur acenteleri ve Türk Hava Yolları stand açıyor. Fuar alanında irili ufaklı 1800-2000 arası stant bulunuyor. Denizcilik adına düşünebileceğiniz her şey (oltadan çok lüks teknelere kadar her şey) fuarda sergileniyor. Bütün dünya orada diyebiliriz. Türkiye 300 metrekare alanıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı info standıyla ülkemizi tanıtıyor. Bu yılda edindiğimiz tecrübeler sonrası daha güzel sonuçlar alabilmemiz adına yine özel ürünler hazırladık. Daha çok yöresel tekne modellerimizle katılıyoruz.  Promosyon amaçlı minik tekneler yaptık. Kültür Müdürlüğümüzden ve belediyemizden aldığımız broşürlerde kentimizi tanıtmaya gayret edeceğiz. Fuara katılmanın en gurur verici yanı ürünlerimizin Avrupa’da insanların beğenisini kazanmış, takdir toplamış olmasıdır. 62 yılını aşmış bir firma olarak, kotracılıktan gemi modelciliğinde geldiğimiz nokta açısından oldukça önemlidir. Kentimizin marka değeri içinde önemlidir. Sorumluluklarımızın farkında olarak her zaman elimizden geldiğince çaba gösteriyoruz.

Bize bu fırsatı sağlayan başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Müsteşarımızın Sayın Özgür Özaslan beye, Almanya’da bütün imkanlarını ve desteklerini esirgemen Frankfurt Kültür Ataşesi Sayın Osman Şahin beye,  görevlendirilmemi sağlayan valiliğimize, vali yardımcımız Mehmet Yüzer beye, kültür ve turizm müdürümüz Hikmet Tosun beye, valilik yazı işleri müdürümüz Cengizhan Ersoy beye ve personeline sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi. 

Basın açıklamasının sonunda Doğan Ülgen, tekne modelciliğinin gelecek kuşaklara aktarılması için mesleki kursların açılmasının ve bu sanat dalına yeni sanatkarlar kazandırılması gerektiğinin altını çizdi. 

Editör: Vitrin Haber