Yöresel Ürünler El Sanatları ve Kültürel Tanıtım Festivali Türkiye’nin tüm renklerini İzmir Kültürpark’a taşıdı. 27 Nisan Tarihine kadar devam edecek olan Festivalde Sinop’un yöresel hediyeliklerinden, damak tatlarına, türkülerinden, halkoyunlarına kadar birçok rengi sahnelenecek.

Geçtiğimiz Cumartesi İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda başlayan 2. Yöresel Ürünler El Sanatları ve Kültürel Tanıtım Festivali, ziyaretçilerden büyük beğeni topladı. Gençiz Fuarcılık ile İzmir Kent Federasyonu Dernekleri'nin düzenlediği festival, Türkiye’nin dört bir yanından yerli ürünleri Kültürpark’a taşıdı. Özellikle memleket hasreti yaşayan vatandaşlar kendi kültürüne özgü damak tatlarına yöneldi. Türküler ve halkoyunları gösterileri ziyaretçilere duygu yüklü saatler yaşattı.

Ses sanatçısı Nazlı Saraç festival kapsamında unutulmaz bir konser verdi. Sanatçı Saraç Türkiye’nin 7 bölgesinden türküleri izleyicileriyle birlikte seslendirdi. Duygu yüklü türkülerde gözyaşlarına engel olamayan festival ziyaretçileri, hareketli eserlerde halay çekti. Kuva-yı Milliye Menemen Zeybek ekibinin sergilediği halkoyunları izleyicileri geçmişe götürdü. Silifke, Trakya, Karadeniz halkoyunu ekipleri renkli görüntüler oluşturdu. 20 kişiden oluşan Kazak halk dansları ekibinin gösterileri festivale uluslararası bir boyut kazandırdı.

Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer ve İzmir Kent Federasyonu Başkanı Turgay Yokuş, gösterilerin belirli zaman dilimlerinde devam edeceğini, Türkiye'nin değerlerine sahip çıkanları Kültürpark Alanı’na beklediklerini söyledi. 27 Nisan’a kadar açık kalacak festival, her gün 10.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Editör: Vitrin Haber