Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)’nın ilan ettiği “2016 Yılı Teknik Destek Programı” kapsamında başvurusu kabul edilen projelerden değerlendirme süreçleri tamamlanan 10 proje desteklenmeye hak kazandı.  KUZKA tarafından 01.02.2016 tarihinde ilan edilen “2016 Yılı Teknik Destek Programı” kapsamında 5. Dönem içerisinde KUZKA’ya sunulan projelerin değerlendirilme süreci sona erdi. Teknik Destek Programı kapsamında başvurusu alınan ve değerlendirme süreçleri sonunda başarılı bulunan projeler, 16.11.2016 Çarşamba günü KUZKA Genel Sekreterliğince onaylandı. 

Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinden KUZKA’ya sunulan 10 proje başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazandı. Program kapsamında Çankırı Valiliği’nin “Çankırı'da Kamu Yönetiminde Protokol Kuralları ve Adab-I Muaşeret”, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği  Kastamonu Şubesi’nin “Nitelikli İş Nitelikli Ticaret, Dış Ticaret Eğitim Programı”, Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği’nin “Belgesel Fotoğrafçılık”, Çatalzeytin Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”, Sinop Kamu Hastaneleri Birliği’nin “Sağlık Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Dahilinde Tüm Personelin Eğitimi (Hasta Karşılama ve Hasta Memnuniyeti Dahil)”, Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Duygu Yönetimi Uygulama Eğitimi”, Çankırı Belediye Başkanlığı’nın “Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi”, Küre Kaymakamlığı’nın “Küre, Uluslar Arası Arenaya Açılıyor”, Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün “Fuar ve Kongre Turizmi Eğitimi”, DSİ 23.Bölge Müdürlüğü’nün “Autocad ve Civil 3D Eğitimi” projeleri desteklenmeye değer bulundu.  

KUZKA’dan yapılan açıklamada 2016 Yılı Teknik Destek programının sona erdiği ve bu program kapsamında yeni proje başvurusunun alınmayacağı bildirildi. 
 
Editör: Vitrin Haber