15 Temmuz kanlı darbe girişimiyle demokrasinin Türkiye’nin vazgeçilmez en önemli değeri olduğunun anlaşıldığını söyleyen festival komitesi sözcüsü Volkan Atılgan Emek, “Ülkenin her yerinde barışın ve demokrasinin egemen kılındığı iklime ihtiyacımız var” dedi.

Sinop’ta 1-4 Eylül tarihlerinde ilki düzenlenecek Uluslararası Mutluluk Festivali, demokrasi ve barış temasıyla gerçekleşecek. 15 Temmuz kanlı darbe girişimiyle demokrasinin Türkiye için vazgeçilmez değere sahip olduğunun anlaşıldığı düşüncesiyle harekete geçen Festival Komitesi, tema olarak ‘demokrasi ve barış’ konusunu seçti. Sinop Belediyesi ile Sinop Güçbirliği Derneği’nin işbirliği yaptığı festival ile bir ilkin yaşanacağını vurgulayan Komite Sözcüsü Volkan Atılgan Emek, “Bu ülkenin her noktasında barışın ve demokrasinin egemen olduğu iklime ihtiyacımız var. Sinop’tan Mersin’e, Ağrı’dan Edirne’ye, Sur’dan İzmir’e her yerde barış istiyoruz” diye konuştu.

Aynı zamanda tanınmış bir belgesel fotoğrafçısı olan Emek, “Ses, sahne, plastik ve görsel sanatlar ile sinema ve edebiyat dünyasından 100’ün üzerinde sanatçının davetli olduğu bu festivalde, barış dileklerimizi hep birlikte haykıracağız. Tankın gücüne değil, halkın gücüne inanıyoruz. Emperyalizmin kirli ellerini bu ülkeden çekmesi için mücadele veren aydınlarımızla, sanatçılarımızla görkemli bir festivali gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi. İtalya’dan Cenova, Yunanistan’dan Selanik ile İstanbul’dan Beşiktaş ve İzmir’den Gaziemir Belediyelerinin festivalde katılacağını hatırlatan Emek, barışın huzur ve mutluluğun kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

Sinop Güç Birliği Derneği Başkanı Derya Kökdemir ise “Bir insanın doğumdan ölüme kadar harcadığı zaman diliminde, elde edebileceği en değerli şey mutlu hissederek geçirebildiği anlardır. Bu anları yakalayabilmenin en kolay ve etkili yollarından biri de başkalarına mutluluk verebilmektir. Türkiye'nin en mutlu kenti Sinop'ta 1-4 Eylül 2016 tarih aralığında dünyanın en mutlu festivali 1.Uluslararası Sinop Mutluluk Festivalinde herkesi aramızda görmek isteriz” diye konuştu.

Açılışı CHP Lideri Kılıçdaroğlu yapacak
Son yıllarda yapılan araştırmalarda Türkiye’de insanları en mutlu kent seçilen Sinop’taki festival, 1-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. ‘Hırçın mavinin yeşil kucağı’ olarak bilinen Türkiye’nin en kuzey ucundaki Sinop’ta 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde başlayacak festivalde, Türkiye’nin çeşitli yörelerinden 40’ın üzerinde sanatçı eserlerini ve performanslarını sergileyecek. Yılda ortalama 1 milyon turist çeken Sinop’un kentsel, çevresel ve kültürel değerlerinin korunmasına dikkat çekmeyi ve kentin sokaklarını sanatla donatmayı amaçlayan festival, Sinop Belediyesi ve Sinop Güçbirliği Derneği’nin işbirliğiyle gerçekleşiyor.

Özellikle kadın ve çocukların katılacağı atölye çalışmaları ve kültürel etkinliklerin düzenleneceği festivalde, Türkiye’de tüketilen balığın yüzde 22’sini çıkaran Sinoplu balıkçıların teknelerinin denize açılması da özel bir törenle gerçekleştirilecek. Gaziemir Belediye Basın Danışmanlığı görevini yürüten Fiore Ajans Direktörü Hasan Dalgıç festivalde, ‘Mülteci Hayatlar’ konulu fotoğraf sergisi ve söyleşisi ile yer alacak. Serginin açılışını, balıkçılık çalıştayı nedeniyle kente gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapacak.
 
Editör: Vitrin Haber