Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ali Ural, kurum bünyesinde faaliyet gösteren toprak tahlil laboratuarının, alımı yapılan 10 bin 738 TL'lik yeni cihazlarla yenilendiğini ve modernize edildiğini söyledi. Ural; "Bundan sonra yapılacak toprak tahlilleri şüphe götürmeyecek şekilde net ve doğru sonuçlar verecektir" dedi. 

Kurum olarak Sinop'ta toprak tahlili konusunda önemli çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Müdür Vekili Ali Ural, yeni teknolojiyle yapılacak toprak tahlilleri sayesinde üreticilerin gereksiz yere gübre kullanımı ile hem toprağı kirletmek, hem de paralarını boşa harcamak zorunda kalmayacaklarını kaydetti. 

Ali Ural açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "İlimizde tek olan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde ki toprak tahlil laboratuarının mülga Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nden kalan eski cihazlar yerine, 10 bin 738 TL harcama yapılarak yeni teknoloji ürünü spaktofotometre, saf su cihazı ve kalsimetre satın alındı ve kullanılmaya başlandı. Satın alınarak laboratuara monte edilen cihazlar sayesinde bundan sonra yapılacak toprak tahlilleri şüphe götürmeyecek şekilde net ve doğru sonuçlar verecektir. Toprak tahlili yaptıracak çiftçilerimiz hem dekar başına 2.5 TL destek alınacak, hem de teknik olarak kullanmaları gereken suni gübre çeşit ve miktarlarını tespit ettirerek toprağı kirletmeden, paralarını toprağa gömmeden gerektiği kadar kimyasal gübre kullanarak yüksek verim elde edeceklerdir" dedi.

Editör: Vitrin Haber