Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi” kapsamında Boyabat ve Durağan ilçelerinde sürü yönetimi kursu açılacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile yürütülen “Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi” kapsamında Boyabat ve Durağan İlçelerinde açılacak kurs için gerekli olan protokol Gıda Tarım ve Hayvancılık Sinop İl Müdürü Ahmet C. Sulaoğlu ve İş Kur Sinop İl Müdürü Nusret Baştaş arasında imzalandı.

Gerçekleştirilecek kurslarla ilgili açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Sinop İl Müdürü Ahmet C. Sulaoğlu kursların 1-19 aralık tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi. Sulaoğlu; “Açılacak kursa her iki ilçeden de 25 er kişi olmak üzere toplam 50 kişi katılımı planlanmaktadır. Kurs süresi günde 8 saati geçmemek üzere toplam 120 saat olarak düzenlenmiştir. Kurs sonunda yöremizde ihtiyaç duyulan eğitimli ve bilgili sürü yöneticisi ihtiyacının karşılanması öngörülmüştür” dedi.

Editör: Vitrin Haber