Ensar Vakfı Sinop Şubesi tarafından, son günlerde artan hain terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitler için mevlid-i şerif programı düzenlendi. 

Perşembe günü akşamı Tersane mevkisindeki Deniz Şehitleri Hacı Ömer Camisinde gerçekleştirilen Mevlid-i Şerif programına çok sayıda vatandaş katıldı. 

Bir çok camiden de din görevlisinin iştirak ettiği program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunduğu gecede eller, şehitler için semaya kalktı. Programın kapanış duasını Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı, İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Abdulkadir Tekin yaptı. Dualarla şehitlerin yad edildiği programda katılımcılara çeşitli ikramlarda da bulunuldu. 

Program sonrası konuşan Ensar Vakfı Sinop Şubesi Başkanı Muhammet Başoğlu, son zamanlarda yaşanan olayları büyük üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. Başoğlu, "Bu hain saldırılarda bildiğiniz gibi çok sayıda şehit verdik. Vatanı için bu uğurda şehit olan tüm asker ve polislerimiz için bugün mevlit okuttuk. Vatanımız için tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum" dedi.
Editör: Vitrin Haber