Sinop'ta 4 ay önce açılan Türk Kızılay’ı Kan Alma Birimi'ne vatandaşları davet eden gönüllü öğrenciler sayesinde kan bağışında büyük bir artış sağlandığı bildirildi.

Kan Alma Birimi Sorumlu Dr. Muharrem Coşkuner, Atatürk Caddesi'nde birimleri açıldığında günlük ortalama 3 - 5 vatandaş kar bağışı yaparken son bir kaç haftada bu rakamın 20 - 25'lere çıktığını söyledi.

Bu artışta gönüllü öğrencilerin rolünün büyük olduğunu ifade eden Coşkuner, "Sinop Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nde okuyan öğrenciler bize gönüllü olarak destek oluyor. Öğrencilerimiz Topluma Destek dersi kapsamında bizimle birlikte kentin muhtelif yerlerinde gönüllü olarak çalışıp bağışçıları kan alma birimimize davet ediyorlar. Gönüllü olarak çalışan öğrencilerimizin sayesinde çok sayıda bağışçı bize müracaat ediyor. Hedefimiz günlük 15 ünite idi. Bunu kısa sürede aştık" dedi,

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nin kan ihtiyacını Sinop'tan karşılayamadığı için diğer illerden kan talebinde bulunmak zorunda kaldığını söyleyen Coşkuner, şunları aktardı: "Yani Sinop Devlet Hastanesi diğer illere borçlanmış gibi görünüyor. Bu sebepten dolayı Sinopluların bağış konusunda daha hassas olmalarını bekliyoruz. Gençlerimiz bu konuda hassaslar. 18 - 65 yaş arası herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Bunu özellikle herkesten rica ediyoruz. Kan stoklarını tam olarak tutabilmemiz için sürekli kan bağışçılarına ihtiyacımız var. Bunun için Sinop halkından bağış yapmaları konusunda ricada bulunuyoruz. Devlet hastanesinde yatan ve kana ihtiyacı olan hastalarımız onları bekliyorlar."

Kan alma birimine gelen öğrenci Şeyma Kaan, "Kan vermek çok önemli bir şey. Kana ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için 3. kez kan veriyorum. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Kan vermek demek hayat kurtarmak demektir" diye konuştu.

Üç ayda bir kan bağışı yaptığını belirten Abdul Celil Bozkurt ise şu ana kadar 12. kez kan verdiğini belirterek, "Kan verdiğim için çok mutluyum. Hem bana faydası oluyor hem de bağış yaptığım kişilere faydası oluyor. Bir bağış 3 can demektir" ifadesinde bulundu.
Editör: Vitrin Haber