Sinop Hamsilos Turizm Kooperatifi başkanı Mustafa Yiğit, 2008 yılında başlayan gezi tekne turlarına ilginin bu yıl da devam etmesini beklediklerini ancak olumsuz şartlar nedeniyle işlerinin durgunlaştığını söyledi.

Yiğit, yaptığı açıklamada, gezi teknelerinin Sinop'un simgesi haline geldiğini belirterek, "Temmuzda başlayan gezi teknesi turları ağustos sonunda bitiyor. Yerli ve yabancı turistlerden rağbet görmemize rağmen şimdiye kadar istediğimiz performansı yakalayamadık. Bu yıl hava muhalefetine yüksek mazot fiyatları da eklenince işlerimizde de düşüş yaşıyoruz" dedi.

Sinop'ta balıkçı teknelerinin ÖTV'siz mazot aldıklarını ifade ederek, aynı uygulamanın kendilerine de yapılmasını isteyen Yiğit, şunları kaydetti:
"Kooperatife bağlı 21 üyeyle vatandaşa en iyi hizmeti vermenin gayreti içindeyiz. Elimizden gelen tüm hizmeti vatandaşlarımıza sunmaya çalışıyoruz. Mesela 65 yaş üstü, şehit ve gazi yakınları, 0-8 yaş arası çocuklardan ücret almıyoruz. Çay ve sularımızı da ücretsiz ikram ediyoruz. Sinop'a gelen yerli ve yabancı turistleri memnun etmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Gezi amaçlı teknelerimizle 45 dakikalık turlarla sahilleri gezen vatandaşlarımız Sinop'u daha yakından tanıma fırsatını buluyor."
 
Editör: Vitrin Haber