Sinop Dibekli köyünden Sevda Gümüş isimli genç kızla Mertoğlu köyünden Soner Gülel adlı gençlerin düğünleri geleneklere uygun bir şekilde gerçekleştirildi. Erkek tarafından geline hediye edilen koç düğün sonunda gelinin önünde kurban edildi. 

Sinoplu Saadet ve Recep Gümüş ailesinin biricik kızları Sevda Gümüş, Havva ve Lütfü Gülel çiftinin oğlu Soner Gülel adlı gençler Pazar günü geleneklere uygun düzenlenen düğün merasimiyle hayatlarını birleştirdi. Gerçekleştirilen törende sevenleri genç çifti yalnız bırakmadı. Mutlulukları yüzlerinden okunan çiftin düğün törenleri de oldukça renkli geçti.
Sinop Merkez Mertoğlu köyünde oturacak olan çift Sinop merkezdeki düğün salonuna geçmeden önce erkek evinin köyünde eğlencelere başladı. Davul-zurna eşliğinde köçek gösterisi yapılan erkek evinde gelin alma sonrasında geline erkek tarafı akrabaları tarafından gelin gibi süslenmiş koç hediye edildi. Koçu hediye eden akrabaları ve aileye verilecek bahşişler posta adı verilen yöntem ile 1 kilometrelik konvoy halinde erkek evine kadar yüründü. Bahşişler konvoyun önünde gelin ve damada komşuları ve yakınları tarafından hazırlanan renk renk kumaşlar basma ipek ve keten kumaşlar daha önce hazırlanan kestane ağacından yapılan özel ağaçlara özenle takıldı. Yol boyunca köçek ekiplerinin davul zurna eşliğiyle yürüyen konvoy köçek ekipleri için yere para serdi. Köçekler çeşitli akrobasi hareketlerle yerden paraları topladı. Damat evine ulaşan akraba ve komşular koçu erkek evine geline verilmesi üzere teslim etti. Mertoğlu’nda yaşayacak çifte komşuları Kemal Çömeç tarafından düğün hediyesi olarak bir düve hediye edildi. Düğün sahibi de gelen misafirlere çeşitli ikramlarda bulundu. Evliliklerinin mutluluğu ve huzuru için kurban edilmek üzere verilen koç bir düğün salonunda gerçekleştirilen düğünün ardından gelinin önünde kurban edildi.
İHA
Editör: Vitrin Haber