Doğa ve Hayvan Dostları Topluluğu tarafından tarihi Pervane Medresesi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantıda konuşan Doğa ve Hayvan Dostları Topluluğu kurucusu Umut Seyit Sözeri; “Sinop gibi küçük bir merkezde sosyal imkanlar kısıtlı olunca hem imkanları zorlamak hem de toplumsal duyarlılığı artırmak üzere bir araya gelen arkadaşlarımla doğa ve hayvan dostları topluluğunu oluşturduk” dedi.

BELİRLEDİĞİMİZ KONULARDA ÇALIŞMA YAPMAYA BAŞLADIK
Doğanın bize ihtiyacı yok; oysa bizim yaşamak için havaya, suya, toprağa, güneşe ihtiyacımız var diyen Sözeri;“Doğal alanlar sadece estetik değerleriyle değil bize yaşam sunma nitelikleri nedeniyle hem bugün için hem de yarın için korunması gereken alanlardır. Bu düşünceyle öncelikle bulunduğumuz ilin yaşam alanlarının korunmasına katkı vermek üzere aktiviteler ayrıca bu yaşam alanlarına zarar veren aktivelerin önlenmesine yönelik olarak etkinlikler gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

AMACIMIZ CAN DOSTLARININ DAHA İYİ ŞARTLARA SAHİP OLMASI

Hayatın özünün sevgi olduğunu belirten Sözeri; “ Ülke sevgisi, aile sevgisi, doğa sevgisi, hayvan sevgisi bir birinden ayrılamaz bir bütündür. Düşünün konuşma yeteneği olmadığı için bize derdini anlatamayan yanı başımızda, sokağımız da yaşayan bir hayvanın üşüdüğünü, aç olduğunu veya kaza geçirip acı içinde kıvrandığını bakan gözle görmüyorsak, hisseden yüreğimizle acımıyorsak, elimizden gelen bir şey yapmıyorsak, bir birimizi sevdiğimizi komşumuzun canı yandığında canımızın yandığını, toplumumuzun başına gelen bir olaydan üzüntü duyduğumuzu iddia edebilir miyiz? Bunu yanında insanoğlu en gelişmiş canlı olarak ellerini kullanabilir, konuşabilir, derdini anlatabilir çözüm isteyebilir. Çaresiz bir canlıya acımıyorsak bu kadar yeteneğe sahip bir birimize hiç acımayız. Bu bakış acısıyla öncelikle Sinop’ta ki acımasız sokak şartların da yaşam mücadelesi veren kedi ve köpekler için mekan, gıda ve sağlık hizmeti, belediyeye ait Tülay Erşahin Can Dostları Evi isimli barınağın eksik hizmetlerinin tamamlanması desteği, sokak şartlarından kurtarmak için dört ayaklı dostlarımıza sıcak bir aile sağlama aktiviteleri gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

GEREKLİ BÜTÇE İÇİN SPONSORLAR BULUYORUZ
Toplumsal duyarlılık gereği toplumun sevgiye, ilgiye, desteğe muhtaç olan kesimi kimsesiz çocuklar ve engelli vatandaşlarımız için devletin sağladığı kurumlara giderek eksik kalan temel ihtiyaçları için başta sevgi olmak üzere, eğitim eğlence ihtiyaçlarına yönelik materyallerin sunulması gibi aktiviteler gerçekleştirdiklerini belirten Doğa ve Hayvan Dostları Topluluğu kurucusu Umut Seyit Sözeri bu anlamda sponsorların desteklerinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Sözeri; “Tabi kendimizi ve arkadaşlarımızı atlayamayız. Bizler ailelerimizden ayrılarak çoğumuz ekonomik zorluklar için de yeni bir şehre geldik. Dört temel ihtiyacımız var bunlar barınma, ulaşım, beslenme, bilimsel eğitim. Bunların çözümünü ise bir araya gelmek, dayanışmak, şehrin bu alanda ki imkanlarından haberdar olmak, ilgili kurumlarla görüşerek bu imkanları öğrencilerin lehine zorlamak, topluluk üyelerimize çeşitli alışveriş merkezlerinde indirimler kazanmak, sınıflar arası kitap ve materyal takası sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca bütün bu aktiveler için gerekli olan bütçeleri oluşturmak üzere çeşitli sponsorlar sağlıyoruz. Harcamaları belgeleri ve fotoğraflarıyla sponsorlara sunuyoruz.
Gerçekleştirilen toplantımızın amacının tanışmak, üye sayısını artırmak, topluluğun çalışma alanlarını duyurmak, sadece ilimizden değil, tüm yardımsever, toplumsal sorumluluk taşıyan, vicdan sahibi vatandaş ve şirketlerin desteğini talep etmektir diyen Sözeri; “Bu nedenle burada bulunan ve bu toplantıdan haberdar olan herkese sesleniyorum bize güç verin, destek verin ve fikirlerinizi bizimle paylaşın” diye konuştu.

Daha sonra Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz Erdoğan katılımcılara Sinop doğası ve doğal yaşam alanları hakkında sunum gerçekleştirmesinin ardından toplantı sona erdi.
Toplantıya Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz Erdoğan, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Doğa ve Hayvan Dostları Topluluğu’nun İletişim Hesapları ise şöyle: İnstagramHesabı : doga_hayvan Facebook Hesabı : Sinop Üniversitesindeki Hayvanseverler